Spremenjeni obrazci spričeval za plemenske živali

Spremenjeni obrazci spričeval za plemenske živali

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Živinoreja, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

S 4. julijem 2020 v veljavo stopajo novi vzorčni obrazci zootehniških spričeval za plemenske živali in njihov zarodni material ter se razveljavljajo nekatere odločbe.

Ključne besede: živinoreja, plemenske živali

V Uradnem listu Evropske unije je bila 4. maja 2020 objavljena Izvedbena uredba Komisije (EU) 2020/602 z dne 15. aprila 2020 o spremembi Izvedbene uredbe (EU) 2017/717 glede vzorčnih obrazcev zootehniških spričeval za plemenske živali in njihov zarodni material. Najdete jo na povezavi TUKAJ.

Z uredbo se nekoliko spreminjajo vzorčni obrazci zootehniških spričeval za vse plemenske živali in njihov zarodni material, razen za čistopasemske plemenske enoprste kopitarje (žive živali), za katere se izdajajo zootehniška spričevala znotraj Evropske unije. Razveljavljajo se tudi nekatere odločbe, ki so veljale v preteklosti.

Zootehniška spričevala za zarodni material zagotavljajo informacije o zarodnem materialu in živalih darovalkah. Evropska komisija je uredbo sprejela z namenom poenostavitve. V slovenskem jeziku si jo lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Uredba začne veljati dvajseti dan po objavi v Uradnem listu Evropske unije, kar pomeni s 4. julijem 2020. Prehodno obdobje, ko se še lahko uporablja stara zootehnična spričevala, je do 4. avgusta 2020.

Uredba je v celoti zavezujoča in se neposredno uporablja v vseh državah članicah Evropske unije.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Izobraževanje

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

06. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri