Spremembe Pravilnika o kakovosti mesa klavne živine

Spremembe Pravilnika o kakovosti mesa klavne živine

Zbornica svetuje, Delo organov KGZS, Strokovni odbori, Stališča in pripombe, Predelava živil živalskega izvora, Trženje in promocija, Živinoreja, Gospodarjenje  | 
Spremembe Pravilnika o kakovosti mesa klavne živine

Poslej z oznako mlada govedina tudi meso bikov starih do 30 mesecev.

Ključne besede: pravilnik, mlada govedina

V petek, 8. novembra, je bil v Uradnem listu (Uradni list RS št. 67/2019), objavljen  Pravilnik o spremembah Pravilnika o kakovosti mesa klavne živine in divjadi.

Na pobudo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Zadružne zveze Slovenije, Gospodarsko interesnega združenja mesne industrije in Trgovinske zbornice je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prenovilo omenjeni pravilnik.

Z uveljavitvijo novega pravilnika je rešena težava pri označitvi mesa klavnih trupov bikov, ki so starejši od 12 mesecev in mlajši od 30 mesecev, z imenom »mlada govedina«.  V skladu s tem pravilnikom je govedina meso goveda, starega 12 mesecev in več. Meso goveda, mlajšega od 30 mesecev, pa se lahko označi kot »mlada govedina - do 30 mesecev«.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri