Spremembe Pravilnika o kakovosti mesa klavne živine

Spremembe Pravilnika o kakovosti mesa klavne živine

Zbornica svetuje, Delo organov KGZS, Strokovni odbori, Stališča in pripombe, Predelava živil živalskega izvora, Trženje in promocija, Živinoreja, Gospodarjenje  | 
Spremembe Pravilnika o kakovosti mesa klavne živine

Poslej z oznako mlada govedina tudi meso bikov starih do 30 mesecev.

Ključne besede: pravilnik, mlada govedina

V petek, 8. novembra, je bil v Uradnem listu (Uradni list RS št. 67/2019), objavljen  Pravilnik o spremembah Pravilnika o kakovosti mesa klavne živine in divjadi.

Na pobudo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Zadružne zveze Slovenije, Gospodarsko interesnega združenja mesne industrije in Trgovinske zbornice je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prenovilo omenjeni pravilnik.

Z uveljavitvijo novega pravilnika je rešena težava pri označitvi mesa klavnih trupov bikov, ki so starejši od 12 mesecev in mlajši od 30 mesecev, z imenom »mlada govedina«.  V skladu s tem pravilnikom je govedina meso goveda, starega 12 mesecev in več. Meso goveda, mlajšega od 30 mesecev, pa se lahko označi kot »mlada govedina - do 30 mesecev«.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.