Sprememba najnižje bruto urne postavke

Sprememba najnižje bruto urne postavke

Zbornica svetuje, Zaposlitev in sociala  | 
Sprememba najnižje bruto urne postavke

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v postopku sprejem Odredbe o uskladitvi najnižje bruto urne postavke za opravljeno začasno ali občasno delo v kmetijstvu. Ta naj bi po novem znašala 4,95 evra.

Minister, pristojen za kmetijstvo, enkrat letno določi višino najnižje bruto urne postavke. Le-ta se usklajuje z gibanjem povprečne plače, izplačane za obdobje januar do december preteklega leta, v primerjavi s povprečno plačo, izplačano za enako obdobje leto pred tem.

Na MKGP pojasnjujejo, da je na podlagi podatkov Statističnega urada RS, povprečna mesečna bruto plača v letu 2017 znašala 1.626,95 evra, v letu 2018 pa 1.681,55 evra. Izračunani indeks povprečne mesečne plače tako znaša 1,033559728, zaradi česar se urna postavka zviša s 4,79 na 4,95 evra bruto.

Nova urna postavka stopi v veljavo dan po objavi Odredbe v Uradnem listu, na kar bomo opozorili tudi na naših spletnih straneh.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Delo organov KGZS , Živinoreja , Rastlinska pridelava

Predhodna prijava Predstavitev resolucije in sprememb zemljiške politike

28. 05. 2019 ob 10:00

Dvorana Državnega sveta, Šubičeva 4, Lju...

Državni svet Republike Slovenije in Ministrstvo  za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabita na predstavitev resolucije  "Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021" in sprememb zemljiške politike, ki bo v torek, 28. maja, ob 10.00 v dvorani Državnega sveta na Šubičevi 4 v Ljubljani.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri