Spletna objava knjige o agrarnih skupnostih

Spletna objava knjige o agrarnih skupnostih

Kmetijstvo in okolje, Travništvo, pašništvo in pridelava krme, Živinoreja, Obvestila za javnost, Živinoreja, Kmetijstvo, Živinoreja  | 
Spletna objava knjige o agrarnih skupnostih

Slovenske srenje kot izročilo in priložnost je naslov prve poglobljene monografije o agrarnih skupnostih

Knjigo je v začetku novembra izdalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Združenjem predstavnikov agrarnih skupnosti Slovenije, agrarnimi skupnostmi, Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije in strokovnjaki, ki se ukvarjajo z agrarnimi skupnostmi. Zbornik, ki je bil izdan lani novembra, je sedaj dostopen tudi v e-obliki (pdf) na tej spletni strani MKGP.

Zbornik na enem mestu predstavlja pomen tradicije agrarnih skupnosti in njihovega ohranjanja, ker si kot institucija uspešnega skupnega upravljanja s premoženjem zaslužijo spoštovanje in varovanje tudi v prihodnje. Uvodoma so pojasnjeni temeljni pojmi o agrarnih skupnostih, predvsem njihov zgodovinski nastanek ter sedanja organizacija in geografska porazdelitev po Sloveniji. Osrednji del je namenjen predstavitvi ter kritičnemu pogledu v preteklost in prihodnost več kot 80 agrarnih skupnosti iz vseh slovenskih regij in zamejstva.

Nazaj

Prihajajoči dogodki