Slovensko kmetijstvo 2017 v številkah

Slovensko kmetijstvo 2017 v številkah

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Slovensko kmetijstvo 2017 v številkah

Kmetijstvo z lovstvom, gozdarstvom in ribištvom je k skupni dodani vrednosti prispevalo 2,1 %

Ključne besede: letno poročilo, statistični pregled, kmetijstvo, 2017

Publikacija, ki jo je pripravil Kmetijski inštitut Slovenije, prikazuje pomembnejše kazalce razvoja in stanja kmetijstva v Sloveniji v letu 2017. Celovit prikaz stanja v kmetijstvu z obširnimi podatkovnimi prilogami pa je na voljo v letnih poročilih o stanju v kmetijstvu, živilstvu, gozdarstvu in ribištvu. Publikacija Slovensko kmetijstvo v številkah je pripravljena na podlagi uradnih virov,ki so navedeni pod preglednicami in grafi ter so bili na voljo do vključno 31.05.2018.

 Kmetijstvo skupaj z lovstvom, gozdarstvom in ribištvom je v letu 2017 k skupni dodani vrednosti prispevalo 2,1 %, k skupni zaposlenosti pa 7,4 %. V zadnjih letih delež zaposlenosti v kmetijstvu niha nekoliko bolj kot delež kmetijstva v skupni dodani vrednosti.

Slovensko kmetijstvo v številkah

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.