Slovenija kmalu prosta bolezni modrikastega jezika

Slovenija kmalu prosta bolezni modrikastega jezika

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Govedoreja, Drobnica, Živinoreja  | 
Slovenija kmalu prosta bolezni modrikastega jezika

Na podlagi izvedenih ukrepov in rezultatov programa izkoreninjenja bolezni modrikastega jezika (BTV), bo v Sloveniji z 8. marcem 2021 ukinjeno območje z omejitvami in s tem povezani ukrepi. Po tem datumu bo Slovenija veljala za državo, prosto BTV.

Ključne besede: modrikasti jezik, BTV

To prinaša kar nekaj sprememb pri trgovanju in izvozu živali, dovzetnih za BTV. Govedo in drobnica, namenjena iz Slovenije v druge bolezni proste države članice Evropske unije, bo odpremljeno brez dodatnih pogojev glede BTV.

Pri vnosu goveda in drobnice iz držav članic, ki imajo omejitve zaradi BTV, bo treba upoštevati pogoje. Več o tem si lahko preberete v dopisu Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Storitvene dejavnosti

Vabljeni Predstavitev bivanja starejših na kmetiji

24. 06. 2021 ob 10:00

Kmetija Grobelnik, Podvrh 39, Zabukovje...

Bivanje starejših na kmetiji je nova oblika zagotavljanja namestitve starejših oseb v domačem okolju. Gre za način celodnevne ali dnevne namestitve za tiste, ki želijo z različnimi aktivnostmi na podeželju zapolniti jesen življenja. Na drugi strani pa je odlična poslovna priložnost za kmetije, ki lahko z novo dopolnilno dejavnostjo pridobivajo dodatni prihodek. Še posebej je primerna za kmetije, katerih člani imajo veščine in sposobnosti dela s starejšimi, ranljivejšimi in znajo animirati starejše z aktivnostmi iz vsakdanjika na kmetiji.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri