Skrb za vodo v sodobnem kmetijstvu

Skrb za vodo v sodobnem kmetijstvu

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, Zbornica svetuje, Poljedelstvo, Sadjarstvo, Vinogradništvo in vinarstvo, Hmeljarstvo, Oljkarstvo, Rastlinska pridelava  | 
Na delavnici so se novinarji seznanili z najnovejšimi dognanji glede rabe sredstev za varstvo rastlin.

Na delavnici so se novinarji seznanili z najnovejšimi dognanji glede rabe sredstev za varstvo rastlin.

Naraščajoče onesnaževanje in intenzivna raba tudi pri nas že povečujeta potrebo po odgovornem ravnanju in skrbnem načrtovanju prihodnje rabe vode.

Ključne besede: varovanje voda, okolje

Danes se je na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Hočah pri Mariboru začelo tridnevno strokovno usposabljanje svetovalcev TOPPS, evropskega projekta za izobraževanje in usposabljanje uporabnikov fitofarmacevtskih sredstev, tokrat na temo varstva voda. Teoretičnega in praktičnega usposabljanja, s poudarkom na dobrih kmetijskih praksah, ki so nujne za ohranjanje kakovosti vodnih sistemov, se bo udeležuje 30 kmetijskih strokovnjakov, svetovalcev na terenu, predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstva za okolje. Za uvod v omenjeni dogodek je včeraj v prostorih Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, potekala vsebinska delavnica za predstavnike medijev.


Svoje poglede na sodobno kmetovanje so novinarjem iz svojih bogatih izkušenj predstavili Renata Fras Peterlin, prokuristka GIZ fitofarmacije, prof. dr. Mario Lešnik, predstojnik katedre za fitomedicino na mariborski Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, v evropskem merilu zelo cenjen strokovnjak za sodobne kmetijske prakse, in Anton Jagodic, vodja Sektorja za kmetijsko svetovanje in koordinator izvajanja javne službe za kmetijsko svetovanje pri Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije.

 

GRADIVA

Renata Fras Peterlin

prof. dr. Mario Lešnik

Anton Jagodic

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Izobraževanje

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

06. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri