Seminar Dobro počutje rejnih živali

Seminar Dobro počutje rejnih živali

Zbornica svetuje, Izobraževanje, Živinoreja, Živinoreja, Živinoreja, Živinoreja  | 
Seminar Dobro počutje rejnih živali
Vabimo na seminar Dobro počutje rejnih živali, ki ga organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter Veterinarsko zbornico Slovenije.

Dobrobit živali je zapleten in večplasten pojem z znanstvenimi, etičnimi, ekonomskimi, kulturnimi, socialnimi, verskimi in političnimi razsežnostmi in zbuja vedno večje zanimanje civilne družbe. V zadnjem desetletju pri razumevanju vprašanja dobrobiti živali prihaja do precejšnjih sprememb. Nova znanstvena dognanja in napredek strok, ki se vsebinsko ukvarjajo z živalim, omogočajo bistveno boljši vpogled v okoliščine, ki vplivajo na počutje oziroma dobrobit živali. 

Seminar bo potekal v prostorih KGZS, in sicer v ponedeljek, 11. marca 2024, s pričetkom ob 10.00. Vljudno vas vabimo, da se seminarja udeležite v prostorih KGZS ali prek spleta.

Program:

1.    Pogled veterinarjev praktikov na dobro počutje rejnih živali in stanje na terenu - izr. prof. dr. Ožbalt Podpečan; dr. vet. med., spec. bujatrike, dipl. ECBHM

2.    Delo inšpekcije za UVHVVR in najpogostejše napake, ki jih glede dobrega počutja rejnih živali, zaznajo uradni veterinarji, pri svojem delu - dr. Branko Podpečan; dr. vet. med.

3.    Ob obisku veterinarskega inšpektorja: na kaj mora biti pozoren rejec? - Janja Virant in mag. Gašper Cerar; sektor za pravne zadeve KGZS.

4.    Pogled rejca na dobro počutje živali in odpravljanje ugotovljenih nepravilnosti, ki jih je z odločbo predpisal uradni veterinar - Primož Pevec; univ. dipl. ing., kmet - živinorejec

Seminarja se lahko udeležite v veliki sejni dvorani Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Gospodinjska ulica 6, 1000 Ljubljana (obvezna predhodna prijava na elektronski naslov luka.jeras@kgzs.si) ali prek spleta na spodnji povezavi (prav tako obvezna prijava):

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_D28Rl-55SWyA5NDWBnBovQ

Vabljeni!

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!