Sejemski vrvež na Agritechu

Sejemski vrvež na Agritechu

Trženje in promocija, Gospodarjenje, Obvestila za javnost, Kmetijstvo  | 
Sejemski vrvež na Agritechu

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije na sejmu Agritech predstavila svoje delovanje

Na odprtju sejma kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech v Celju, ki je bilo v sredo, je sodeloval tudi predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Roman Žveglič. Izpostavil je: »Kmetijstvo, pa tudi gospodarstvo, je pred velikim izzivom, kako zastaviti svojo dejavnost. Vhodni stroški so se v zadnjega pol leta močno povečali, nedavna dogajanja v Ukrajini pa le-te še povečujejo in vzbujajo skrb. Tako za industrijo kot kmete in na koncu seveda tudi potrošnike,« in še dodal: »Zato na KGZS pozivamo k odločnim ukrepom in zahtevamo spremembo sedanjih dogovorov ter strategij v smeri povečane pridelave hrane, kar morajo podpreti tudi ukrepi kmetijske politike.«

Zaključil je vseeno malce bolj vedro, saj se življenje vrača v normalne tirnice in zaželel, naj bo sejem kraj optimizma, saj še za tako hudo rusko zimo pride pomlad!

Sicer pa se na sejmu predstavlja tudi Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, dejavno pa sodeluje tudi v strokovnem programu. Do nedelje, 13. marca, je še čas, da nas obiščete v dvorani L1.

Nazaj

Prihajajoči dogodki