Še je čas za sodelovanje na 33. Državnem ocenjevanju dobrote slovenskih kmetij 2022

Še je čas za sodelovanje na 33. Državnem ocenjevanju dobrote slovenskih kmetij 2022

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Ekonomika in davki, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti  | 
Še je čas za sodelovanje na 33. Državnem ocenjevanju dobrote slovenskih kmetij 2022

V teku so priprave na 33. državno prireditev in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov Festival dobrot slovenskih kmetij. Vabimo kmetije, da predstavite svoje izdelke. Prijave sprejemamo do 25. februarja 2022.

Ključne besede: Dobrote slovenskih kmetij 2022, ocenjevanje, festival, portal

Izdelke s kmetij bodo ocenjevale strokovne komisije, podeljena bodo zlata, srebrna in bronasta priznanja za njihovo kakovost. Ocenjujejo se izdelki iz žit, mlečni in mesni izdelki, olja, kisi, sirupi, žgane pijače, vina, sadjevci – sadna vina, medice ter ribji izdelki.

Izjemoma še enkrat razpisujemo ocenjevanje izdelkov, ki so bili razpisani že v 1. delu razpisa ter so bili že ocenjeni v jeseni 2021. To so: sokovi in nektarji, suho sadje in drugi suhi pridelki, domače marmelade, džemi in sadni namazi, kompoti,  konzervirane vrtnine in drugi konzervirani pridelki, med in čaji. Te skupine izdelkov bomo v bodoče ocenjevali samo v jesenskem času tekočega leta, rezultati pa bodo veljali za naslednje leto, takrat bodo uradno podeljena tudi priznanja. Izdelke pa bo mogoče označevati z znakom dobrot z novo letnico od decembra dalje.

Izdelki dostavljeni za ocenjevanje morajo biti v primerni tržni embalaži in ustrezno označeni, ker jih bomo fotografirali za objavo v elektronskem katalogu.

Vsi, ki želite sodelovati na ocenjevanjih, se javite na lokalni enoti kmetijske svetovalne službe, kjer vam bo svetovalec - svetovalka elektronsko izpolnil/a prijavnico za vsak izdelek posebej. S seboj prinesite KMG MID vaše kmetije.

Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj bo potekala od 20. do 22. maja 2022 v Minoritskem samostanu na Ptuju.

Več o tem na portalu Dobrote slovenskih kmetij TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo

Prikaz in predavanja - kombinirane setve različnih vrst rastlin in novi tipi pridelave silaž kot krmne baze za prežvekovalce,

08. 04. 2024 ob 09:00

Gostilni Urška, Plitvica 10A, 9253 Apače

Vabimo vas na brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse s področja POLJEDELSTVA – KOMBINIRANE SETVE RAZLIČNIH VRST RASTLIN IN NOVI TIPI PRIDELAVE SILAŽ KOT KRMNE BAZE ZA PREŽVEKOVALCE,  ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, pod ukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.