S protesti kmetje opozarjajo na negotovo prihodnost

S protesti kmetje opozarjajo na negotovo prihodnost

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost, Stališča in pripombe, Trženje in promocija  | 
S protesti kmetje opozarjajo na negotovo prihodnost

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije podpira odziv kmetov na predlog Strateškega načrta SKP za obdobje 2023-2027

Vodstvo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije ob današnji predstavitvi rezultatov javnega posvetovanja glede predloga Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027, ki bo potekalo na sejmu AGRA, ponovno izraža pričakovanje, da bo ministrstvo upoštevalo pripombe KGZS. »Potrebujemo strateški načrt, ki bo kmeta in kmetijo postavil na prvo mesto, le tako si bomo lahko zagotovili hrano in obdelano podeželje v prihodnje. Kmetje so upravičeno zaskrbljeni glede svoje prihodnost, želijo opozoriti nase, kar ponazarjajo z današnjim protestom,« poudarja predsednik KGZS Roman Žveglič.

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije kot stanovski organizaciji slovenskih kmetov podpirajo aktivnosti za izboljšanje delovnega, ekonomskega in statusnega položaja kmetov in podeželja, ki jih izvajajo nevladne kmetijske organizacije. Predlogi sprememb in dopolnitev, ki jih je zbornica posredovala pristojnemu ministrstvu, so bili pripravljeni na podlagi obravnav, ki so potekale na območnih enotah, strokovnih odborih in drugih organih zbornice ter potrjene s strani Sveta KGZS.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.