Rok za oddajo zbirnih vlog za leto 2020 bo podaljšan

Rok za oddajo zbirnih vlog za leto 2020 bo podaljšan

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Prekinjena oddaja zbirnih vlog za izvajanje ukrepov kmetijske politike za leto 2020 in izpolnjevanje pogojev pri posameznih ukrepih.

Ključne besede: Zbirne vloge, koronavirus

Zaradi razglašene epidemije in preprečevanja širjenja virusa Covid-19 je pri kmetijskih svetovalcih Javne službe kmetijskega svetovanja, od 16. marca 2020 prekinjeno izvajanje pomoči pri elektronskem izpolnjevanju in oddaji zbirnih vlog za leto 2020. Prav tako je prekinjeno delo na upravnih enotah in s tem povezano urejanje GERK-ov, ki so osnova za oddajo zahtevkov na površino.

Prvotni redni rok za oddajo zbirnih vlog (6. maj 2020) bo predvidoma podaljšan do 15. junija 2020, točen datum pa bo sprejet s strani Evropske komisije ter objavljen tudi v slovenskih uredbah.

Svetujemo, da za točne informacije o novem roku za oddajo zbirne vloge ter ponovnem nadaljevanju izvajanja pomoči pri vnosu in oddaji zbirnih vlog, redno spremljate medije, ki povzemajo kmetijske vsebine ali pa se o tem, čez teden ali dva, pozanimate pri vaših kmetijskih svetovalcih.

Za izvajanje nekaterih ukrepov kmetijske politike so določeni tudi roki, ki jih zaradi zamika oddaje zbirne vloge ali nedelovanja določenih služb ni mogoče izpolniti. To so na primer: izdelava koprološke analize, analiza tal, hitri talni ali rastlinski testi, izpolnjevanje rokov pri setvi ali sajenju zelenjadnic ter ostalo.

Za takšne primere bodo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS pripravili ustrezne rešitve, ki jih je prav tako potrebno določiti s spremembo zakonodaje.

Ker boste za dokazovanje morda morali vedeti, kdaj, kaj, koliko, s čim, in kje je bilo na kmetiji izvedeno določeno opravilo, vam svetujemo, da v tem času vodite evidence in beležite vse aktivnosti za kmetijska opravila, ki jih izvajate na površinah in z živalmi.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!