Register kmetijskih gospodarstev ne bo deloval

Register kmetijskih gospodarstev ne bo deloval

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Kmetijske podpore, Gospodarjenje  | 
Register kmetijskih gospodarstev ne bo deloval

Register kmetijskih gospodarstev ne bo deloval od 11. do 24. januarja 2021, sporočajo z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V tem času bo izvedena posodobitev GERK-ov in izločene neupravičene površine. Izpisi iz registra ne bodo izdani, nosilci kmetijskih gospodarstev lahko do konca januarja stanje preverite prek spletne aplikacije.

Ključne besede: Register, kmetijsko gospodarstvo, GERK

V skladu z 91. členom Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 (Uradni list Republike Slovenije, številka 175/20) bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posodobilo GERK-e (grafične enote rabe kmetijskega gospodarstva) po uradni dolžnosti, z izločitvijo vseh neupravičenih površin. V skladu s 143. členom Zakona o kmetijstvu pa tudi druge podatke, vpisane v Register kmetijskih gospodarstev (RKG). Izpisov iz RKG ne bo izdanih, bodo pa shranjeni v RKG aplikaciji.

Nosilec kmetijskega gospodarstva lahko od 31. januarja 2021 preveri stanje svojih GERK in stanje morebitnih drugih napak v RKG z vnosom svoje KMG-MID številke (to je idetifikacijska številka kmetijskega gospodarstva) na spletnem pregledovalniku http://rkg.gov.si/GERK/WebViewer/ TUKAJ oziroma z veljavnim osebnim spletnim certifikatom v eRKG na spletnem naslovu TUKAJ.

Če se nosilec kmetijskega gospodarstva ne strinja s posodobitvijo, lahko dejansko stanje svojih GERK uredi na pristojni upravni enoti. Prosijo, da se za urejanje podatkov v Registru kmetijskih gospodarstev na upravnih enotah predhodno naročite po telefonu.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.