RAZPISA: Pomoč ob škodi na kmetiji in ob smrti ali invalidnosti

RAZPISA: Pomoč ob škodi na kmetiji in ob smrti ali invalidnosti

Zaposlitev in sociala, Kmetijske podpore, Gospodarjenje  | 
Finančna pomoč  je namenjena blažitvi poslabšanja ekonomskega položaja kmetije, zaradi nepredvidljivega škodnega dogodka.

Finančna pomoč je namenjena blažitvi poslabšanja ekonomskega položaja kmetije, zaradi nepredvidljivega škodnega dogodka.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek v Uradnem listu RS objavilo dva javna razpisa.

Ključne besede: razpis, požar, strela, smrt, invalidnost

Prvi razpis se nanaša na finančno pomoč za nadomestilo škode zaradi požara ali strele na kmetijskem gospodarstvu v letu 2019 (okvirna višina razpisanih nepovratnih sredstev do 15.000 evrov)

Drugi razpis se nanaša na finančno pomoč ob smrti, invalidnosti ali nezmožnosti za delo v letu 2019 (okvirna višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša do 100.000 evrov).

Rok za oddajo vlog začne teči peti dan po objavi javnega razpisa v Uradnem listu RS in traja vse do zaprtja javnega razpisa, ki bo objavljen na spletni strani MKGP.

Več informacij o javnem razpisu lahko zainteresirani dobijo po njegovi objavi v Uradnem listu RS:

- na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (http://www.mkgp.gov.si/si/javne_objave/javni_razpisi/)

- na spletni strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (http://www.arsktrp.gov.si/si/o_agenciji/javne_objave/javni_razpisi/)

- na telefonski številki ARSKTRP: 01/580-77-92 od ponedeljka do četrtka od 8.00 do 15.00 ure in v petek od 8.00 do 14.00 ure. Vprašanja se lahko posredujejo tudi po elektronski pošti na naslov aktrp@gov.si.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri