RAZPIS: za pridobitev zaščitnih mask

RAZPIS: za pridobitev zaščitnih mask

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

V primeru, da je kmetijsko gospodarstvo statusno pravno organizirano kot s.p. ali gospodarska družba in je ob enem mikro podjetje z enim do vključno štirimi zaposlenimi, je do zaščitnih mask iz blagovnih rezerv upravičeno. Prijavo je treba oddati do 15. novembra. Kljub prizadevanjem Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, pa kmečki zavarovanci do njih žal niso upravičeni.

Ključne besede: Koronavirus, epidemija, zaščitne maske

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) poziva samozaposlene in mikro podjetja z enim do štiri zaposlenimi, k prijavi za pridobitev brezplačnih zaščitnih mask. Te bodo prijaviteljem na voljo na 62 območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji.

Kljub prizadevanjem Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, kmečki zavarovanci niso upravičeni do zaščitnih mask iz blagovnih rezerv. »PKP5 res prinaša tudi možnost pridobitve zaščitnih sredstev - zaščitne maske in blagovnih rezerv. Upravičenci do pridobitve zaščitnih mask iz blagovnih rezerv so mikro podjetja z 1 do vključno 4 zaposlenimi, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo. V zvezi z upravičenostjo za kmete je bil podan amandma KGZS, vendar le-ta ni bil sprejet,« navaja Janja Virant s pravne službe KGZS.

Dodaja še, da v primeru, da je kmetijsko gospodarstvo statusno pravno organizirano kot s.p. ali gospodarska družba in je ob enem mikro podjetje z enim do vključno štirimi zaposlenimi, je do zaščitnih mask iz blagovnih rezerv upravičeno.

Poziv je odprt do 15. 11. 2020 oziroma do razdelitev vseh razpoložljivih zaščitnih mask. Vlogo se odda prek Obrtno - podjetniške zbornice na povezavi TUKAJ.

Obrtno podjetniške zbornica Slovenije bo v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo tako razdelila 5 milijonov zaščitnih mask s ciljem preprečitve širjenja okužbe s COVID-19. Se pravi, zaščitne maske lahko prejmejo samozaposleni ter mikro podjetja z enim do največ štirimi zaposlenimi. Na poziv se je smiselno prijaviti tisti, ki izpolnjujejo pogoje, določene v javnem pozivu.

Upravičencem bodo odobrene le pravočasno oddane in popolne vloge, ki bodo izpolnjevale vse pogoje za prijavo. Zaščitne maske bodo prevzeli osebno, na tisti območni obrtno-podjetniški zbornici, na območju katere imajo sedež podjetja.

Nazaj

Prihajajoči dogodki