Razpis za najbolj inovativna živila 2020

Razpis za najbolj inovativna živila 2020

Predelava živil živalskega izvora, Predelava živil rastlinskega izvora, Gospodarjenje  | 
Razpis za najbolj inovativna živila 2020

Gre za nadaljevanje v letu 2014 začetega projekta, katerega namen je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in večjo prijaznost potrošniku, s čimer želimo prispevati k pestrejšemu izboru kakovostnih živil na slovenskem tržišču.

Pobude za najbolj inovativna živila leta sprejemamo do 30. novembra 2019 preko spletne strani Inštituta za nutricionistiko. K prijavi so vabljeni proizvajalci živil, od najmanjših turističnih kmetij pa do velikih živilskih podjetij s sedežem v Sloveniji. Tudi v tokratnem izboru bomo nagradili najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu.

V tokratnem razpisu bo podeljena tudi posebna nagrada za najbolj inovativno živilo iz ajde, z namenom spodbujanja ponudbe takšnih živil na slovenskem tržišču. Izbrana najbolj inovativna živila leta bodo predstavljena na javni predstavitvi v začetku leta 2020. Proizvajalcem izbranih živil bo omogočeno, da bodo informacijo o prejetem priznanju brez kakršnih koli stroškov komunicirali v javnosti, tako na označbah kot predstavitvah živil. 

Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje v okviru nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek Slovenija, je nekomercialne narave in povsem brez stroškov za prijavitelje.

Več informacij o aktualnem razpisu: https://www.nutris.org/inovativna-zivila/novice/razpis-inovativna-zivila-leta-2020

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Izobraževanje

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

06. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri