Razpis za najbolj inovativna živila 2020

Razpis za najbolj inovativna živila 2020

Predelava živil živalskega izvora, Predelava živil rastlinskega izvora, Gospodarjenje  | 
Razpis za najbolj inovativna živila 2020

Gre za nadaljevanje v letu 2014 začetega projekta, katerega namen je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in večjo prijaznost potrošniku, s čimer želimo prispevati k pestrejšemu izboru kakovostnih živil na slovenskem tržišču.

Pobude za najbolj inovativna živila leta sprejemamo do 30. novembra 2019 preko spletne strani Inštituta za nutricionistiko. K prijavi so vabljeni proizvajalci živil, od najmanjših turističnih kmetij pa do velikih živilskih podjetij s sedežem v Sloveniji. Tudi v tokratnem izboru bomo nagradili najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu.

V tokratnem razpisu bo podeljena tudi posebna nagrada za najbolj inovativno živilo iz ajde, z namenom spodbujanja ponudbe takšnih živil na slovenskem tržišču. Izbrana najbolj inovativna živila leta bodo predstavljena na javni predstavitvi v začetku leta 2020. Proizvajalcem izbranih živil bo omogočeno, da bodo informacijo o prejetem priznanju brez kakršnih koli stroškov komunicirali v javnosti, tako na označbah kot predstavitvah živil. 

Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje v okviru nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek Slovenija, je nekomercialne narave in povsem brez stroškov za prijavitelje.

Več informacij o aktualnem razpisu: https://www.nutris.org/inovativna-zivila/novice/razpis-inovativna-zivila-leta-2020

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!