Razpis za izbor Inovativnega mladega kmeta/kmetice

Razpis za izbor Inovativnega mladega kmeta/kmetice

Trženje in promocija  | 
S podelitve priznanja IMK leta 2019 pri predsedniku Republike Slovenije

S podelitve priznanja IMK leta 2019 pri predsedniku Republike Slovenije

Vabljeni, da sodelujete na letošnjem izboru Inovativni mladi kmet/kmetica (IMK). Prijave na razpis so možne do 6. avgusta 2021.

Izbor IMK organizirata Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM). Z namenom spodbujanja in širjenja inovativnosti, ki jih predstavijo mladi s kmetij, je izbor še posebej dobrodošla predstavitev, ki vzbuja veliko zanimanja med širšo javnostjo.

Na izbor se lahko prijavite vsi, ki živite in delate na kmetiji ter še niste dopolnili 40 let. Več o drugih pogojih v razpisu.

Kandidati in njihova dela bodo predstavljeni v zborniku in na videu. Pred podelitvijo naziva IMK 2021 bodo kandidati predstavljeni tudi v oddaji Ljudje in zemlja na RTV SLO.

Vaša inovativna ideja mora pomembno prispevati k ohranjanju in razvoju kmetijstva, gozdarstva, ribištva ter se odlikovati po vsaj enem od kazalcev:

  • ideja prinaša novosti, pomembne za nadaljnji razvoj,
  • ideja prinaša izvirne pristope k delu,
  • da se vpeljane spremembe odražajo v pozitivnih ekonomskih učinkih na kmetiji.

Komisija podeli priznanje izbranemu kandidatu, ki bo prejel najvišje število točk. 

Več o razpisu s prijavnico in drugih pogojih lahko preberete TUKAJ.

 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.