Protest za varno podeželje

Protest za varno podeželje

Gozdarstvo in lovstvo  | 
Protest za varno podeželje

Opozorilo državi, da je zadnji čas za bolj učinkovite ukrepe za zaščito ljudi na podeželju

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) podpira protestni shod kmetov, ki so prizadeti zaradi napadov zveri, in ljudi, ki jim je mar za varno, obdelano in poseljeno podeželje. Dosedanja opozorila o prepočasnem izvajanju Zakona o interventnem odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka namreč niso zalegla.

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) smo prepričani, da je prav prepočasno izvajanje zakona krivo, da se napadi in škode še vedno in vse pogosteje pojavljajo. Zato shod, ki bo v soboto, 10. avgusta, ob 10.00 na trgu v Velikih Laščah in ga organizira Sindikat kmetov Slovenije, podpiramo in pričakujemo, da bodo odgovorni organi našli prave rešitve, predvsem pa hitreje izvajali tisto, kar jim že sedaj omogoča zakon.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Izobraževanje

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

06. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri