Protest za varno podeželje

Protest za varno podeželje

Gozdarstvo in lovstvo  | 
Protest za varno podeželje

Opozorilo državi, da je zadnji čas za bolj učinkovite ukrepe za zaščito ljudi na podeželju

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) podpira protestni shod kmetov, ki so prizadeti zaradi napadov zveri, in ljudi, ki jim je mar za varno, obdelano in poseljeno podeželje. Dosedanja opozorila o prepočasnem izvajanju Zakona o interventnem odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka namreč niso zalegla.

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) smo prepričani, da je prav prepočasno izvajanje zakona krivo, da se napadi in škode še vedno in vse pogosteje pojavljajo. Zato shod, ki bo v soboto, 10. avgusta, ob 10.00 na trgu v Velikih Laščah in ga organizira Sindikat kmetov Slovenije, podpiramo in pričakujemo, da bodo odgovorni organi našli prave rešitve, predvsem pa hitreje izvajali tisto, kar jim že sedaj omogoča zakon.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!