Protest ostaja v igri

Protest ostaja v igri

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost  | 
Po nadaljevanju 2. izredne seje sveta KGZS ostajajo zahteve nespremenjene

Po nadaljevanju 2. izredne seje sveta KGZS ostajajo zahteve nespremenjene

KGZS vztraja pri dodatnih 380 milijonov evrov za kmetijstvo v prihodnjih  petih letih

Člani sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) so danes nadaljevali pred 14 dnevi prekinjeno 2. izredno sejo sveta, na kateri so razpravljali o strateškem načrtu Skupne kmetijske politike za obdobje od 2023 do 2027. Predsednik KGZS Roman Žveglič je predstavil aktivnosti zbornice v teh dveh tednih, predvsem pa o rezultatih pogovora s predsednikom vlade in o skupnih prizadevanjih pomembnejših nevladnih kmetijskih organizacij za uresničitev zahtev seje sveta pred 14 dnevi. »Pogovor s predsednikom vlade in skupen nastop nevladnih organizacij sta bila delno uspešna. Nekaj pozitivnih premikov je bilo, a to ne pomeni, da smo že zadovoljni z doseženim. Zato bomo skupaj z ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano  ter drugimi organizacijami še naprej vztrajali pri iskanju takšnih rešitev, ki bodo v korist kmetijstvu. Predlagali bomo tudi ponoven sestanek s predsednikom vlade še pred sprejetjem strateškega načrta in vztrajali pri zahtevi za dodatna sredstva za kmetijstvo,« je še dodal Žveglič.

Sicer pa so člani sveta KGZS sprejeli sklep, da zbornica vztraja pri dodatnih 380 milijonov evrov za drugi steber skupne kmetijske politike v prihodnjih petih letih. Za dosego tega cilja podpirajo skupna prizadevanja in sodelovanje z drugimi kmetijskimi nevladnimi organizacijami (Zadružna zveza Slovenije, Sindikat kmetov Slovenije, Zveza podeželske mladine Slovenije in GZS – Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij). Do uresničitve zahteve bo zbornica tudi nadaljevala z aktivnostmi in pripravami na vseslovenski protest kmetov.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!