Prodaja okrasnih rastlin na tržnicah dovoljena

Prodaja okrasnih rastlin na tržnicah dovoljena

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Trženje in promocija, Rastlinska pridelava, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo sporočajo, da tržnice z odlokom niso izrecno urejene, vendar menijo, da se lahko na tržnicah prodajajo tudi okrasne rastline.

Ključne besede: Okrasne rastline, sadike, prodaja v času epidemije

S 3. aprilom 2020 je stopil v veljavo Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Dogovorjene so bile spremembe, po katerih so lahko odprte vrtnarije, cvetličarne in drevesnice.

Tržnice v odloku niso izrecno omenjene. Več o tem na povezavi TUKAJ.

V zvezi s tem smo se na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije obrnili na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Od njih smo prejeli pisno sporočilo, da se lahko na tržnicah prodajajo tudi okrasne rastline

Pri tem opozarjajo, da je treba upoštevati vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ukrepe in druge odloke za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Dodajajo še, da gre za neobvezujoče mnenje ministrstva, ki ni pravno zavezujoče narave, zato lahko posamezni pristojni organi in sodišča v morebitnih postopkih zavzamejo tudi drugačno stališče do obravnavanega vprašanja.


Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.