Prodaja okrasnih rastlin na tržnicah dovoljena

Prodaja okrasnih rastlin na tržnicah dovoljena

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Trženje in promocija, Rastlinska pridelava, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo sporočajo, da tržnice z odlokom niso izrecno urejene, vendar menijo, da se lahko na tržnicah prodajajo tudi okrasne rastline.

Ključne besede: Okrasne rastline, sadike, prodaja v času epidemije

S 3. aprilom 2020 je stopil v veljavo Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Dogovorjene so bile spremembe, po katerih so lahko odprte vrtnarije, cvetličarne in drevesnice.

Tržnice v odloku niso izrecno omenjene. Več o tem na povezavi TUKAJ.

V zvezi s tem smo se na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije obrnili na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Od njih smo prejeli pisno sporočilo, da se lahko na tržnicah prodajajo tudi okrasne rastline

Pri tem opozarjajo, da je treba upoštevati vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ukrepe in druge odloke za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Dodajajo še, da gre za neobvezujoče mnenje ministrstva, ki ni pravno zavezujoče narave, zato lahko posamezni pristojni organi in sodišča v morebitnih postopkih zavzamejo tudi drugačno stališče do obravnavanega vprašanja.


Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Izobraževanje

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

06. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri