Prodaja na kmetijah je dovoljena

Prodaja na kmetijah je dovoljena

Zbornica svetuje  | 
Prodaja na kmetijah je še vedno dovoljena

Prodaja na kmetijah je še vedno dovoljena

Dovoljena prodaja živil, kmetijskih pridelkov in repromateriala ter izvajanje veterinarskih storitev

Vlada  je včeraj sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 16.3.2020 ob 00.00. Odlok vsebuje tudi določene izjeme. Začasna prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev tako med drugim NE velja tudi za nakup živilskih izdelkov v prodajalnah z živili, prav tako pa bosta dovoljeni prodaja kmetijskih pridelkov na kmetijah in prodaja kmetijskega repromateriala v prodajalnah in kmetijskih prodajalnah. Izvajale se bodo tudi veterinarske storitve.

Odlok dovoljuje tudi ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo (prek spleta), kot ju ureja zakon, ki ureja varstvo potrošnikov in druge oblike prodaje in blaga, ki so izjeme tudi v drugih (intervencijskih) odlokih vlade.

Državljanke in državljani bodo tako lahko še naprej kupovali živilske izdelke,  kmetijske pridelke na kmetijah, kupili bodo lahko tudi repromaterial za kmetijsko dejavnost. Izvajale se bodo tudi veterinarske storitve. Prav tako bo dovoljena prodaja blaga in storitev na daljavo (prek spleta).

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri