Prodaja hrane je izjema povsod

Prodaja hrane je izjema povsod

Trženje in promocija  | 
Prodaja hrane je izjema povsod

Na opozorilo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije bo vlada ponovno med izjeme vključila tudi prodajo živil na tržnicah

Iz Odloka o začasni prepovedi blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki velja od danes do 4. januarja 2021, je bila kot izjema umaknjena prodaja živil na tržnicah. Na KGZS smo na to napako takoj opozorili tudi predsednika vlade. Ta se je zelo hitro odzval in se strinjal z našim opozorilom, da mora biti prodaja hrane izjema povsod. Hkrati je zagotovil, da bodo to izjemo v najkrajšem času vključili.

Da gre za očitno napako, je možno sklepati iz dvojega: prvič, da je prodaja hrane sicer dovoljena v vseh drugih oblikah in, drugič, da v zadnjem odstavku odloka piše: »Če gre za odprto tržnico, se dejavnost ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom omeji na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko.«

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.