Priprave na Dobrote slovenskih kmetij tik pred koncem

Priprave na Dobrote slovenskih kmetij tik pred koncem

Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje, Sporočila za javnost  | 
Priprave na Dobrote slovenskih kmetij tik pred koncem

Na novinarski konferenci na Ptuju so organizatorji predstavili še zadnje priprave na razstavo

Na včerajšnji novinarski konferenci so organizatorji že 29. državne razstave Dobrot slovenskih kmetij predstavili priprave na razstavo. Razstava bo v minoritskem samostanu na Ptuju od 18. do 20. maja med 9. in 18. uro. V 14 skupinah bo ocenjenih 1070 izdelkov iz slovenskih kmetij. Uradno odprtje razstave bo v petek, 18. maja ob 12.30. Predsednik organizacijskega odbora Peter Pribožič je med drugim omenil tudi posebnost letošnje razstave, in sicer je posebna pozornost namenjena slovenski potici, medtem ko bo letos osrednja pokrajina Bela krajina in Posavje.

Predsednik KGZS Cvetko Zupančič pa je poudaril, da takšno število priznanj in znakov kakovosti pomeni, da znajo na slovenskih kmetijah izdelovati zelo dobre izdelke. In prednost takšne razstave je tudi v tem, da omogoča slovenskim kmetijam dodaten vir zaslužka, saj se z nasveti ocenjevalcev dviguje tudi kakovost dobrot slovenskih kmetij.

Sicer pa na razstavi in z njo povezanih dogodkih pričakujejo približno 12.000 obiskovalcev. Pri promociji sodeluje tudi Zavod za turizem Ptuj, ki je izdal knjižico Kulinarični vodnik po Ptuju ter poskrbel za teden gibanic. Od 14. do 20. maja bodo v osmih ptujskih ter okoliških gostilnah ponujali gibanice pa tudi tradicionalno kulinariko.

Nazaj

Prihajajoči dogodki