Priprava travne ruše na novo rastno sezono

Priprava travne ruše na novo rastno sezono

JSKS, Zbornica svetuje, Travništvo, pašništvo in pridelava krme, Rastlinska pridelava  | 
Priprava travne ruše na novo rastno sezono

Zelo pomembno je, da travno rušo na novo rastno sezono pripravimo.

Da bo trava pomladi hitreje, bolje in lepše zrastla jo je potrebno pred rastjo pobranati oziroma povaljati. Glede na to, da je bilo letos zelo malo snega, bo najboljši ukrep brananje s travniško brano.

Valjanje travinja običajno izvajamo na lažjih, če pa so koreninice travne ruše izgubile stik z zemljo, pa tudi na težjih tleh. S stiskanjem koreninic k zemlji, pospešimo in izenačimo rast travne ruše. Valjanje travinja lahko opravimo z valjarji, vejami ali z gumami, ki jih prerežemo na polovico, da z njimi razgrebemo tudi krtine. Po mehanski pripravi površine s travno rušo priporočamo gnojenje travinja.

Kako pripravimo travno rušo na novo rastno sezono, svetuje mag. Tatjana PEVEC, specialistka za travništvo, pašništvo in pridelovanje krme, KGZS - Zavod Celje. Njen nasvet lahko preberete TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Izobraževanje

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

06. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri