Primeri dobrih praks S kmetije za Vas 2020

Primeri dobrih praks S kmetije za Vas 2020

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Nagrajenci akcije S kmetije za vas 2020: kmetiji Gradišnik in Sinkovič.

Nagrajenci akcije S kmetije za vas 2020: kmetiji Gradišnik in Sinkovič.

Vsi, ki ste zamudili virtualni dogodek s predstavitvijo primerov uspešnega trženja na kmetiji, ali pa bi ga radi gledali ponovno, lepo vabljeni, da si zaključek akcije S kmetije za Vas 2020 odgledate na povezavi https://youtu.be/cZcywXnxtF8.

Ne spreglejte pdf brošure, s predstavitvami osemnajstih sodelujočih kmetij akcije ter izjavami organizatorjev.

Ključne besede: S kmetije za Vas, promocija, kmetijstvo

Zaključno srečanje 25. akcije S kmetije za Vas 2020 je potekalo virtualno. Druženje je bilo prijetno, doživeto in zagotovo je prednost tovrstnih srečanj, da si jih je možno ogledati tudi kasneje.

Čestitke vsem sodelujočim kmetijam za pogum sodelovati ter biti zgled in pomoč ostalim pri ustvarjanju novih prijemov prodaje in iskanju prodajnih poti, je poleg predstavnikov organizatorjev izrekel tudi predsednik KGZS Roman Žveglič. Ob potem je poudaril, da je namen akcije spodbujanje ljudi v kresanju idej in lastne inovativnosti znotraj kmečkega življenja.

 »Zaključni dogodek smo na KGZS v sodelovanju s Časnikom Finance ter časopisno družbo Kmečki glas pripravili z željo, da ponesemo dobro ime in proizvode naših kmetij v širšo javnost prek spletnih strani KGZS, Zoom aplikacije, FB, YouTube kanala ter različnih medijev. V sklopu akcije se je osemnajst kmetij potegovalo za nagrado svojih marketinških in trženjskih dosežkov.

Ocenjevali smo jih v skupini turizem in storitve ter pridelavi in predelavi. Ker gre za jubilejno, že 25 let trajajočo akcijo, smo tokrat pripravili tudi brošuro s primeri uspešnega trženja, ki je dostopna tako v elektronski kot tudi tiskani obliki,« je v uvodu dogodka povedala Andrejka Krt, vodja službe za dopolnilne dejavnosti pri KGZS in koordinatorka akcije S kmetije za Vas. 

Na podlagi ogleda kmetij ter opravljenega razgovora z nosilci in člani kmetije je komisija, ki so jo sestavljale Petra Šubic, Barbara Remic in Andrejka Krt, v vsaki skupini podelila zlato sončnico zmagovalni kmetiji.

Na zaključnem virtualnem dogodku so bile predstavljene vse sodelujoče kmetije, ki so primer uspešnega trženja. Z njimi smo pokramljali ter na koncu posebej izpostavili dve, Kmetija Sinkovič ter Ekološka turistična kmetija Gradišnik, gre namreč za zmagovalni kmetiji in prejemnici zlate sončnice akcije S kmetije za Vas 2020.

Času primerno tudi na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije iščemo dodatne možnosti za razvoj označevanja dobrot slovenskih kmetij, tako pridelkov kot izdelkov. O tem kako pomembna je za potrošnika njihova prepoznavnost, je v svoji predstavitvi poudarila strokovnjakinja KGZS za varno hrano Gabrijela Salobir.

Delo na pripravi novega spletnega portala Dobrote slovenskih kmetij pa je predstavil Branko Ravnik. Gre namreč za portal, ki bo združil podatke o pridelkih in izdelkih kmetij, ki neposredno tržijo. Tako bo omogočal povezavo s Katalogom živil za javne zavode in HORECA sektorjem, trgovskimi sistemi, tržnicami in zadrugami. Vzpostavlja se z željo, da s časom postane največja baza slovenskih kmetij, ki kmetijam omogoča dostop do želenih sistemov, prek katerih je možno izvajati trženje in širiti ponudbo.

Tako na primer že nastaja digitalna slovenska tržnica, vse večji pomen imajo tudi domači kotički v zadrugah, možna bo vključitev v različne trgovske sisteme, pa tudi predstavitve na različnih dogodkih ter ocenjevanjih. 

Vsi, ki ste dogodek zamudili, lepo vabljeni, da si ga ogledate na zborničnem YouTube kanalu pod naslovom Zaključek akcije S kmetije za Vas 2020 (https://youtu.be/cZcywXnxtF8).

Pdf brošure s predstavitvami vseh osemnajstih sodelujočih kmetij akcije S kmetije za Vas 2020 najdete na povezavi TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki