Prijave za Rural Inspiration Awards 2022 – natečaj dobrih praks

Prijave za Rural Inspiration Awards 2022 – natečaj dobrih praks

JSKS, Trženje in promocija, Izobraževanje, Gospodarjenje  | 
Prijave za Rural Inspiration Awards 2022 – natečaj dobrih praks

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano  zbirajo prijave za natečaj dobrih praks podeželja Rural Inspiration Awards 2022 z geslom »Prihodnost so mladi«. Rok za predložitev predlogov: 15. 6. do konca dneva.

Ključne besede: razpis, Rural Inspiration Awards,

Z natečajem želijo prepoznati najboljše prakse in projekte, ki prispevajo k razvoju in ohranjanju našega podeželja ter spodbuditi izmenjavo navdihujočih primerov dobrih praks, ki naslavljajo sodobne izzive v kmetijstvu, gozdarstvu in razvoju podeželja. Projekti morajo biti podprti s sredstvi skupne kmetijske politike.

Natečaj, že četrti po vrsti, organizira Evropska komisija v sodelovanju z Evropsko mrežo za razvoj podeželja (ENRD) in nacionalnimi mrežami za podeželje.

Rok za predložitev predlogov: 15. 6. 2022 do konca dneva

Razpisane kategorije natečaja:

  1. Zelena prihodnost – projekti, ki naslavljajo podnebne spremembe (blažitev ali prilagajanje), trajnostni razvoj in zeleni prehod (izboljšanje okolja).
  2. Digitalna prihodnost – projekti s trajnostnim pristopom, ki uspešno uporabljajo koristi digitalizacije v kmetijstvu in podeželskih skupnostih, na primer izboljšujejo digitalno in širokopasovno infrastrukturo, zagotavljajo digitalne storitve, uvajajo novo tehnologijo ali izboljšujejo digitalne veščine ali znanja.
  3. Odporna prihodnost – projekti, ki prispevajo h krepitvi gospodarske odpornosti podeželske Evrope predvsem za podeželske skupnosti in podjetja.
  4. Socialno vključujoča in inovativna prihodnost – projekti, ki so namenjeni vključevanju podeželske družbe in podpirajo podeželsko podjetništvo.

Najboljši projekt na temo mladih po izboru javnosti (Popular Vote) – nagrada za najboljši projekt na temo mladih po izboru javnosti bo podeljena projektu, ki bo vključeval mlade (stare manj kot 40 let). Na vlogi mora biti označeno, da projekt vključuje mlade.

Kako se prijaviti: Na elektronski naslov mreza-podezelje.mkgp@gov.si pošljite izpolnjen obrazec, ki se nahaja tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!