Prijava škode po suši

Prijava škode po suši

Kmetijstvo in okolje, Zbornica svetuje  | 
Prijava škode po suši

Občine so na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje v preteklem tednu pozvale občane k prijavi škode zaradi suše v letu 2022. Prijavo škode zaradi suše lahko poda kmetijsko gospodarstvo, ki ima zaradi suše uničeno nad 30 % običajne letne proizvodnje na posameznem pridelku in če skupna površina prizadetih kmetijskih površin dosega ali presega 1 ha primerljivih kmetijskih površin.

Ključne besede: suša, prijava škode, aplikacija Ajda

Kmetijsko gospodarstvo mora imeti v Registru kmetijskih gospodarstev urejeno identifikacijsko številko KMG-MID. V kolikor KMG-MID ni urejen do 31. 5. 2022, gospodarstvo ne bo upravičeno do državne pomoči.

Škodo prijavite tako, da izpolnite Obrazec 2 – ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči, ki ga lahko najdete na povezavi

Izpolnjen obrazec pošljete v roku, ki ga je navedla občina v obvestilu, na naslov občine ali ga na občini oddate osebno.

V izogib kasnejšim pritožbam in zapletom zaradi nepravilnega prepisa vaših podatkov v aplikacijo Ajda, zahtevajte na občini vpogled v vpis ali izpis iz aplikacije Ajda ter preverite ustreznost vpisanih podatkov.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Čebele , Sadjarstvo

VAROVANJE PESTROSTI OPRAŠEVALCEV V SADOVNJAKIH

26. 09. 2023 ob 07:00

Štire

Vabimo vas na demonstracijski projekt SKLOP E – sadjarstvo in opraševanje, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.