Prijava škode po suši

Prijava škode po suši

Kmetijstvo in okolje, Zbornica svetuje  | 
Prijava škode po suši

Občine so na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje v preteklem tednu pozvale občane k prijavi škode zaradi suše v letu 2022. Prijavo škode zaradi suše lahko poda kmetijsko gospodarstvo, ki ima zaradi suše uničeno nad 30 % običajne letne proizvodnje na posameznem pridelku in če skupna površina prizadetih kmetijskih površin dosega ali presega 1 ha primerljivih kmetijskih površin.

Ključne besede: suša, prijava škode, aplikacija Ajda

Kmetijsko gospodarstvo mora imeti v Registru kmetijskih gospodarstev urejeno identifikacijsko številko KMG-MID. V kolikor KMG-MID ni urejen do 31. 5. 2022, gospodarstvo ne bo upravičeno do državne pomoči.

Škodo prijavite tako, da izpolnite Obrazec 2 – ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči, ki ga lahko najdete na povezavi

Izpolnjen obrazec pošljete v roku, ki ga je navedla občina v obvestilu, na naslov občine ali ga na občini oddate osebno.

V izogib kasnejšim pritožbam in zapletom zaradi nepravilnega prepisa vaših podatkov v aplikacijo Ajda, zahtevajte na občini vpogled v vpis ali izpis iz aplikacije Ajda ter preverite ustreznost vpisanih podatkov.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Delo organov KGZS , Kmetijstvo , Obvestila za javnost

19. vseslovensko srečanje kmetov

09. 10. 2022 ob 12:00

Ponikva in Slom

Na Ponikvi, rojstnem kraju blaženega Antona Martina Slomška, zavetnika kmetov, slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva, bo v nedeljo, 9. oktobra 2022, potekalo 19. vseslovensko srečanje kmetov.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri