Pridite na Podeželje v mestu - čas pomladi in Prekmurje se predstavi

Pridite na Podeželje v mestu - čas pomladi in Prekmurje se predstavi

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Sporočila za javnost, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Arhiv KGZS

Arhiv KGZS

Pri organizaciji dogodkov na prostem smo odvisni od vremena. Računamo na primerno vreme in skorajšnje druženje na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. V soboto, 15. aprila, vabljeni na Podeželje v mestu. "Kupujmo, kuhajmo in jejmo lokalno, sezonsko, domačo in tradicionalno pridelano hrano," je slogan dogodkov "od ljudi za ljudi", ki že vrsto let tkejo vezi med mestom in podeželjem.

Ključne besede: Podeželje v mestu, kmetijstvo, tržni dan, Pogačarjev trg

Na Podeželju v mestu, ki bo zaživelo v soboto, 15. aprila, med 8. in 14. uro, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, se bodo s svojimi pridelki in izdelki predstavljali slovenski kmetje. Posebno mesto bo namenjeno predstavitvi kmetov in rokodelcev madžarske manjšine v Prekmurju. Prireditev bo obogatena s kulturnim in kulinaričnim programom. Gre za soboto pred belo nedeljo, ko se tradicionalno prihrani nekaj jedi velikonočnega žegna in dela bele pirhe.

Na stojnicah se boste srečali z gospodarji kmetij, ki radi kramljajo in predstavijo svoje pridelke in izdelke, ki sodijo v nakupovalno košaro ljubiteljev okusa tradicije in kulinarike slovenskega podeželja. Odlične mesnine in krušni izdelki, vina, sokovi, siri, olja, sadje, zelenjava, med in še kaj. Med njimi tudi izdelki, ki nosijo znake kakovosti Dobrote slovenskih kmetij.

Na Podeželju v mestu bo poskrbljeno tudi za tiste, ki boste obisk dogodka izkoristili za hitro sobotno kosilo. Cvrli se bodo langoši in kuhale kulinarične dobrote s Prekmurja. Kmečka tržnica bo pravo mesto tudi za ljubitelje izdelkov narejenih iz volne ter različnih materialov, ki jih najdemo v naravi.

Dogajanje na Pogačarjevem trgu bo spremljal kulturni program z očarljivo glasbo in plesom. Z njim bomo pričeli ob 10. uri. Ljudske napeve bo igrali in upodabljali člani Folklorne skupine Vodice pod vodstvom umetniškega vodja Marka Kosmača. Obiskovalce Podeželja v mestu bodo popeljali v živahno in veselo plesno zgodbo gorenjskih delovnih plesov. Dogodek bo povezoval Franci Peternelj, pomen velikonočnega obdobja, ki traja še sedem tednov po veliki noči, bo predstavil ljubljanski stolni prošt Jožef Lap.

Pridružite se lahko delavnici peke pirinih potičk z uporabo malce pozabljenih skrivnostnih rastlin, izdelavi belih pirhov, ki so del krščanske tradicije bele nedelje in se preizkusite v družabni igri Ples divjega petelina. Ta odkriva prepletenost življenja divjega petelina s človekom in je nastala v sklopu projekta LIFE-IP NATURA.SI.

Lušno bo. Lepo vabljeni!

Organizator dogodka je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Lisztovim inštitutom in Ljubljanskimi parkirišči in tržnicami.

Nazaj

Prihajajoči dogodki