Predstavitev resolucije in sprememb zemljiške politike

Predstavitev resolucije in sprememb zemljiške politike

Delo organov KGZS, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Dopolnilne dejavnosti  | 
Predstavitev resolucije in sprememb zemljiške politike

Državni svet Republike Slovenije in Ministrstvo  za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabita na predstavitev resolucije  "Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021" in sprememb zemljiške politike, ki bo v torek, 28. maja, ob 10.00 v dvorani Državnega sveta na Šubičevi 4 v Ljubljani.

Z resolucijo je začrtana razvojna usmeritev slovenske pridelave in predelave hrane ter povezanega podeželskega prostora, kot strateški dokument pa predstavlja podlago za prihodnjo pripravo nacionalnih ukrepov in za izvajanje Skupne kmetijske politike po 2020.  Vizija razvoja poudarja pomen konkurenčne pridelave in predelave hrane, trajnostno upravljanje z naravnimi viri, z modernizacijo in podjetniškim pristopom pa se zagotavlja kakovostnejše življenje, dvig gospodarske aktivnosti na podeželju in krepitev prenosa znanja.

Sestavni del resolucije predstavljajo tudi zakonske spremembe kmetijske zemljiške politike.

Predstavitev v bo v torek, 28. maja 2019, ob 10.00 v dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana.

Program predstavitve:

10.00 – 10.10  POZDRAVNI NAGOVOR

Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije

10.10 - 11.00   PREDSTAVITEV RESOLUCIJE IN SPREMEMB ZEMLJIŠKE POLITIKE

Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

 11.00 – 12.00   RAZPRAVA IN POVZETEK

 Razpravo bo vodil državni svetnik Cvetko Zupančič.

Sodelovanje oziroma udeležbo na posvetu morate potrditi do ponedeljka, 27. maja,  do 12. ure na e-naslov: skppo2020.mkgp@gov.si. Prijavnine ni.

Ob prijavi prosim navedete ime, priimek, naslov stalnega bivališča in naziv institucije (zaradi olajšanja postopka registracije v recepciji parlamenta).

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!