Predsednik KGZS Cvetko Zupančič na srečanju članov ZTKS

Predsednik KGZS Cvetko Zupančič na srečanju članov ZTKS

Turizem, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Predsednik KGZS Cvetko Zupančič na srečanju članov ZTKS

Predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič se je udeležil današnjega 21. srečanja članov Združenja turističnih kmetij Slovenije (ZTKS). Med drugim je izrazil globoko spoštovanje do kmetij, ki svoje domove odprejo obiskovalcem. Vzorne kmetije s ponudbo tradicionalne podeželske kulinarike so odlična promocija slovenskega kmetijstva in zavedanja pomena lokalne pridelave.

Združenje turističnih kmetij Slovenije je bilo ustanovljeno konec leta 1997 in danes povezuje prek 400 turističnih kmetij na območju Slovenije. Med drugim skrbi za promocijo in skupen nastop turističnih kmetij na trgu, razvoj ponudbe, informiranje in usposabljanje nosilcev turistične dejavnosti na kmetijah, zastopanje interesov članov na gospodarskem in pravnem področju.

Zadnje leto je predsednik ZTKS Matija Vimpolšek, ki je na srečanju spregovoril o pomenu razvoja in povpraševanja po turistični ponudbi kmetij in »petzvezdičnem doživetju« podeželja. Poudaril je, da združenje pri usmeritvah dela sledi kakovosti hrane ter srčnosti doživetja tradicije in vzdušja na kmetijah. Ob koncu nagovora pa izrekel zahvalo KGZS za strokovno in finančno podporo združenju.

Srečanje so gostile primorske turistične kmetije in je potekalo v Marezigah, znanih kot deželi refoška. Nekoliko manj je znano, da je v kraju tudi najstarejši vinograd refoška na svetu. V njem rastejo trte stare 300 let in več.

Marezige spadajo pod mestno občino Koper, tako je udeležence srečanja nagovoril župan mestne občine Koper Aleš Bržan. Na srečanju, ki se ga je udeležilo prek 100 članov združenja, je sodelovala še direktorica direktorata za turizem na MGRT Renata Martinčič, predstavnik MKGP Marjan Cukrov ter predsednik Turistične zveze Slovenije Pavel Hevka.

Konec leta 2018 je zaživela nova spletna stran Združenja turističnih kmetij Slovenije, ki jo najdete tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki