Predsednik in direktor KGZS na zajtrku v Tržišču in Žužemberku

Predsednik in direktor KGZS na zajtrku v Tržišču in Žužemberku

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Trženje in promocija, Gospodarjenje  | 
Predsednik in direktor KGZS na zajtrku v Tržišču in Žužemberku

Danes so v šolah, vrtcih in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok pripravljali Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga lani na dan slovenske hrane ni bilo možno izvesti zaradi epidemioloških razmer.

Ključne besede: Tradicionalni slovenski zajtrk, hrana, kmetijstvo

»Dragi otroci, dragi učitelji, pa smo le doživeli 10. tradicionalni slovenski zajtrk, ne le v sliki in besedi ampak tudi z našimi pristnimi pridelki in izdelki s slovenskih kmetij. Čeravno se sezona lani pridelanih jabolk že zaključuje, 11. junija še lahko zajtrkujemo naša slovenska jabolka, mleko, maslo, kruh in med.

Ob jubilejnem dogodku čestitam in pozdravljam vse kmetice in kmete, ki vsa leta skrbite, da naši najmlajši ne pozabijo, da prihajajo jabolka z dreves in da smo odlični rejci živali, pridelovalci žit in skrbimo za čebele, da lahko imamo za zajtrk domače mleko, maslo, kruh in med.

Čestitamo tudi vsem vzgojno-izobraževalnim delavcem, vaš posluh in zavzetost gradijo most med kmetijami in zavodi. Hvala za pozitiven odnos do slovenskega kmetijstva in osveščanje mladih o pomenu kmetijstva,« je v sklopu izjave partnerjev projekta povedal predsednik KGZS Roman Žveglič. Na zajtrku se je pridružil otrokom Osnovne šole Tržišče ter podelil nagrade nagrajencem likovnega natečaja na temo »uživanje domače slovenske hrane iz bližnjega okolja«.  

Prav tako se je z namenom promocije kmetijstva in lokalne hrane, učencem osnovne šole Žužemberk pridružil direktor KGZS Janez Pirc ter podelil nagrade nagrajencem fotografskega natečaja na temo »predstavitev različnih opravil pridelave hrane iz bližnjega okolja«.

Medresorski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk vzpostavlja most med kmetijami in vzgojno izobraževalnimi zavodi z željo, da se organizira dolgoročna partnerstva med njihovimi kuhinjami in kmetijami. Širi kulturo spoštljivega odnosa do živil in prehranjevanja ter skozi predstavitve kmečkega dela ozavešča širšo javnost o pomenu kmetijstva in truda, ki je potreben za pridelavo hrane ter opozarja na pomen zmanjšanja ogljičnega odtisa z nakupom hrane od blizu.

Nagovor predsednika KGZS TUKAJ

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.