Predlog spremembe uredbe za ukrep Sodelovanje v okviru PRP 2014-2020

Predlog spremembe uredbe za ukrep Sodelovanje v okviru PRP 2014-2020

Zbornica svetuje, Kmetijske podpore, Gospodarjenje  | 
Predlog spremembe uredbe za ukrep Sodelovanje v okviru PRP 2014-2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 19. marcav javno razpravo posredovalo predlog Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020.

Ta uredba celovito ureja izvajanje ukrepa Sodelovanje, med drugim tudi izvajanje projektov v okviru Evropskega partnerstva za inovacije na področju kmetijske produktivnosti in trajnosti. Javnost lahko svoje pripombe in predloge na predlog tega predpisa poda do vključno 19. 4. 2019.

S predlaganimi spremembami in dopolnitvami uredbe sledi MKGP poenostavitvam pri vlaganju vlog in zahtevkov za izplačilo sredstev in odpravljanju nekaterih zaznanih omejitev in ovir z namenom lažjega izvajanja projektov sodelovanja ter uskladitvi določil glede dodeljevanja pomoči za gozdarske projekte s Smernicami Evropske unije o državni pomoči v kmetijskem in gozdarskem sektorju ter na podeželju za obdobje 2014–2020.

Pripombe, predloge ali dopolnitve lahko pošljete na naslov gp.mkgp@gov.si najpozneje do petka, 19. 4. 2019.

Predlog predpisa je dostopen na spletni strani e-demokracije

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!