Povabilo za sofinaciranje projektov za primere posebne rabe vode

Povabilo za sofinaciranje projektov za primere posebne rabe vode

Kmetijstvo in okolje, Kmetijske podpore, Rastlinska pridelava  | 
Upravičenci lahko predloge projektov posredujejo do 30. 8. 2020.

Upravičenci lahko predloge projektov posredujejo do 30. 8. 2020.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k oddaji predlogov projektov za preveritev interesa za sofinanciranje projektov za reinjekcijske vrtine za primere posebne rabe vode za potrebe ogrevanja in podobno, če se rabi mineralna, termalna ali termomineralna voda za rastlinjake, namenjene za kmetijsko pridelavo hrane, ki izkoriščajo zaprt reinjekcijski sistem.

Ključne besede: okolje, namakanje, pridelava hrane

Na osnovi Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 80/20) kot posebnega predpisa, ki zgolj pospešuje ali pa olajšuje možnost pridobitve vodne pravice v primeru, da bo vzpostavljena reinjekcija ter opredeljuje možnost sofinanciranja stroškov izdelave vrtin iz podnebnega sklada, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavlja v soglasju z Ministrstvom za okolje in prostor povabilo k oddaji predlogov projektov za sofinanciranje projektov za reinjekcijske vrtine.

Namen tega povabila je preveritev interesa za sofinanciranje projektov za reinjekcijske vrtine za primere posebne rabe vode za potrebe ogrevanja in podobno, če se rabi mineralna, termalna ali termomineralna voda za rastlinjake, namenjene za kmetijsko pridelavo hrane, ki izkoriščajo zaprt reinjekcijski sistem. S tovrstnimi projekti in aktivnostmi se želimo približati energetskim in okoljskim ciljem varovanja okolja, predvsem voda.

Posredovane pobude so za Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano neobvezujoče in to poizvedovanje še ne pomeni financiranja projekta.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo v soglasju z Ministrstvom za okolje in prostor prejete predloge pregledalo in na tej osnovi pripravilo javni razpis v skladu s tretjim odstavkom 47. člena Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (Uradni list RS št. 80/20).

Predlog mora biti posredovan na priloženem obrazcu do 30. 8. 2020. Predloge pobud kakor tudi morebitna vprašanja lahko posredujete na naslov ministrstva gp.mkgp@gov.si.

Povezavi:

Obrazec

Povabilo

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.