Posvet Ekološko + lokalno = idealno

Posvet Ekološko + lokalno = idealno

Ekološko kmetijstvo, Zbornica svetuje, Delo organov KGZS  | 
Posvet Ekološko + lokalno = idealno

Lokalna in ekološka hrana – kako v naše vrtce, šole in bolnišnice?

Državni svet Republike Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije vabijo na posvet Ekološko + lokalno = idealno.

Posvet bo v ponedeljek, 11. marca 2019, ob 9. uri v dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana.

Čim večji delež ekološke in lokalno pridelane hrane ter kratke oskrbne verige so ena od prioritet, zapisane v vseh strategijah razvoja slovenskega kmetijstva. A kljub pozitivnim spremembam v zakonodaji je zlasti na področju javnega naročanja v praksi marsikaj drugače, kot je predpisano.

Posvet je namenjen iskanju predlogov in rešitev, ki bi po eni strani vodili k večjemu obsegu proizvodnje lokalne in ekološke hrane, po drugi strani pa spodbujali tudi njihov nakup in porabo, še posebej kar zadeva lokalno in ekološko hrano v naših javnih zavodih. V Zakonu o kmetijstvu je določilo o subvencioniranju nabave kmetijskih pridelkov in živil ter izvedbe izobraževanj za namen informiranja javnosti. V današnjem svetu je namreč hrane dovolj, a je ta vse bolj osiromašena zdravih snovi, kar je še posebej problematično v primeru prehranjevanja otrok, starejših in bolnikov.

Prosimo vas, da zaradi omejenega števila mest udeležbo na posvetu potrdite do petka, 8. marca 2019 do 12. ure, na povezavo PRIJAVA. Prijavnine ni.

Priimek, ime in naslov stalnega bivališča so v prijavi obvezni zaradi hitrejše registracije v recepciji parlamenta, kamor pridite vsaj pol ure pred dogodkom in tako omogočite točen pričetek.
S potrditvijo vaše udeležbe se obenem tudi strinjate s snemanjem in fotografiranjem dogodka.

Program posveta

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Delo organov KGZS , Živinoreja , Rastlinska pridelava

Predhodna prijava Predstavitev resolucije in sprememb zemljiške politike

28. 05. 2019 ob 10:00

Dvorana Državnega sveta, Šubičeva 4, Lju...

Državni svet Republike Slovenije in Ministrstvo  za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabita na predstavitev resolucije  "Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021" in sprememb zemljiške politike, ki bo v torek, 28. maja, ob 10.00 v dvorani Državnega sveta na Šubičevi 4 v Ljubljani.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri