Posvet Dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Posvet Dopolnilne dejavnosti na kmetiji

JSKS, Dopolnilne dejavnosti  | 
Posvet Dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Na že tradicionalnem posvetu o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji (DDK), ki je potekal 6. decembra tako v živo kot prek spleta, je novostim in drugim informacijam prisluhnilo več kot štiristo kmetov in drugih, ki so tako ali drugače vpleteni v izvajanje dopolnilnih dejavnosti.

Tako so se lahko seznanili z novostmi glede odgovornosti nosilcev  DDK, o njihovi obdavčitvi, kakšne priložnosti zanje prinaša novi strateški načrt Skupne kmetijske politike, kako je z izvajanjem socialnega varstva na kmetijah in predvsem, katere so najpogostejše napake, ki jih odkrijejo inšpektorji pri izvajanju DDK.

Na posvetu je udeležence pozdravil tudi predsednik KGZS Roman Žveglič, ki je med drugim dejal: »Naloga zbornice je krepiti njeno vlogo pri prenosu znanja tako na strokovnem, zastopstvenem in zakonodajnem področju. Razmere v družbi namreč niso ravno naklonjene kmetijstvu in dopolnilnim dejavnostim na kmetiji, zato nas čaka še veliko dela, da našim kmetijam zagotovimo ustrezne pogoje za razvoj in rast. Še več kmetij moramo spodbuditi, da se odločijo za dopolnilne dejavnosti, saj te ne prinašajo samo več prihodka kmetiji, temveč koristijo celi družbi.«

Na vpliv DDK na celo družbo se je navezala tudi Andrejka Krt, vodja službe za dopolnilne dejavnosti in družbene storitve na podeželju na KGZS: »Za izvajanje DDK rabimo pridelavo kmetijskih pridelkov in gozdnih sortimentov, kar nam zagotavlja obdelano krajino in strateško prehransko varnost. Nadalje terjajo znanje za njihovo izvajanje, kar se odraža v visoki strokovni usposobljenosti naroda. Nenazadnje terjajo zmerno in pozitivno drznost  ter odločnost nosilca, kar nam zagotavlja inovativno družbo in pozitivno delovno okolje.«

Video posnetek celotnega posveta si lahko ogledate na spletni strani KGZS: https://www.kgzs.si/za-medije/tv-zelena-dezela.

Nazaj

Prihajajoči dogodki