Posledice spomladanskih pozeb in suše na pridelavo jabolk

Posledice spomladanskih pozeb in suše na pridelavo jabolk

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Sadjarstvo  | 
Foto Miha Meško

Foto Miha Meško

Zanimive informacije o posledicah spomladanskih pozeb in suše na pridelavo jabolk na območju Podravja ter kako naprej, lahko preberete v sadjarskem obvestilu, ki sta ga pripravila specialista za sadjarstvo na KGZS Zavodu Maribor mag. Zlatka Gutman Kobal in Andrej Soršak.

Ključne besede: Kmetijstvo, sadjarstvo, pozeba, suša

"Zadnji spomladanski mrazovi iz noči 14. na 15. april 2020 so še dodatno poškodovali preostale počasi odpirajoče cvetove jablan vseh sort v regiji Podravje.

Delež pozeblih cvetov jablan se je v mnogih nasadih jablan glede na predhodne pozebe občutno povečal, na najmanj 50-100 %," med drugim navajata sadjarska specialista mag. Zlatka Gutman Kobal in Andrej Soršak v sadjarskem obvestilu, ki nosi naslov Posledice spomladanskih pozeb in suše na pridelavo jabolk.

Najdete ga na povezavi TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.