Poročilo CRP: Vrednotenje slovenske kmetijske politike 2015-2020

Poročilo CRP: Vrednotenje slovenske kmetijske politike 2015-2020

Ekološko kmetijstvo, Kmetijske podpore, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Gozdarstvo in lovstvo, Gospodarjenje  | 
Poročilo CRP: Vrednotenje slovenske kmetijske politike 2015-2020

Namen raziskave je bil pripraviti celostno presojo slovenske kmetijske politike. Gre za poskus kritičnega in neodvisnega vrednotenja te javne politike, ki deluje v konceptualnem in zakonodajnem okviru Skupne kmetijske politike (SKP).

Ključne besede: skupna kmetijska politika, strateško načrtovanje

Napovedane spremembe SKP po letu 2020 se kažejo v smeri celostnega strateškega načrtovanja vseh ukrepov kmetijske politike, zato so želeli preučiti, v kolikšni meri je nacionalna politika v tem smislu uspešna in učinkovita že v tekočem programskem obdobju 2014–2020. Tako lahko izsledki raziskave s pomočjo evalvacijske teorije in znanstveno podprte presoje politike prispevajo k načrtovanju nacionalne kmetijske politike po letu 2020.

Doseženi rezultati so nastali v okviru Ciljnega raziskovalnega projekta V4-1608 Učinki in perspektive SKP na slovensko kmetijstvo in podeželje in so bila za njegovo izvajanje zagotovljena sredstva Javne agencija za raziskovalno dejavnost RS in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

POROČILO

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.