Ponudimo roko družini v stiski

Ponudimo roko družini v stiski

Zbornica svetuje, Sporočila za javnost, Gospodarjenje  | 
Ponudimo roko družini v stiski

Člani družine Camloh iz Gabrja pri Sevnici se v teh dneh spopadajo z izrednimi razmerami zaradi škode, ki jo je na njihovi živinorejski kmetiji povzročil ogenj. V požaru so izgubili star hlev in stanovanjsko hišo. Devetčlanska družina, ki je vesela dejstva, da so pred ognjem rešili vse svoje živali, je ostala brez strehe nad glavo, krme in pridelkov. Hvaležni so vsem prijateljem in dobrim ljudem, ki so jim in jim še bodo ponudili pomoč.

Ključne besede: požar, nesreča, solidarnost, pomoč

»Pospravljali smo seno s pomočjo puhalnika. Sin je bil na traktorju, zadaj je bil parkiran transportni trak. Kar naenkrat se je nekaj pri puhalniku zamašilo in prišlo je do trenja. Najprej ena iskra, nato pa se je zelo zaiskrilo, iz sena je bruhnil ogenj. Ko sem poskušal rešiti, kar se je dalo, sem že videl, da gori. Ogenj je potegnilo gor po ceveh puhalnika na skedenj, kjer je bilo seno, suho kot poper. Predstavljajte si, kako zagori bakla. Kot bi polil z bencinom, se je vnelo seno in ostrešje. Prvi trenutek si šokiran, a hitro smo prišli k sebi in iz hleva rešili prav vse živali. 30 prašičev, 5 konj in 15 telet. Vesel sem, da nam je, hvala bogu uspelo vse rešiti,« vzroke za začetek požara opisuje gospodar posestva Peter Camloh.

Zelo hitro so na pomoč prišli gasilci, ki so se lotili reševanja hiše, medtem ko so člani družine hiteli z reševanjem živali in strojev. Pogorelo jim je skoraj vse, razen novejšega hleva, kjer je tudi večina živali. Uničena je krma in ostali pridelki. Škoda je ogromna. Poslopja so zavarovana, a devet članov družine je ostalo brez strehe nad glavo. Peter kljub katastrofi verjame, da bodo to nekako izpeljali, tudi zaradi dobrosrčnih prijateljev in vseh dobrih ljudi, ki so jim ponudili svojo pomoč.

Pomagamo jim lahko na različne načine

Lahko s krmo, suhe bale bodo skladiščili na kmetiji Marjana Rejca, Bistrica 35, Šentrupert. Les bodo zbirali na žagi Deu v Mokronogu (mere lesa niso pomembne), saj bodo na žagi Camlohovim dali les, ki bo potreben za gradnjo in viške odkupili. Kontakt: 041 657 561. Družina se priporoča tudi za molitev, po svojih zmožnostih pa lahko prispevate finančna sredstva, ki jih zbira Območno združenje Rdečega križa Sevnica, Glavni trg 44, 8290 Sevnica, TRR: SI56 0237 9001 7732 206, sklic: 010722, namen: Pogoreli 010722

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki