Ponovno oddaja zbirne vloge prek JSKS

Ponovno oddaja zbirne vloge prek JSKS

JSKS, Kmetijske podpore  | 
Ponovno oddaja zbirne vloge prek JSKS

Nadaljevanje izvajanja pomoči pri oddaji zbirnih vlog za leto 2021 na lokacijah Javne službe kmetijskega svetovanja (JSKS)

Z 12. aprilom Javna služba kmetijskega svetovanja, ki deluje v okviru Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Kmetijsko gozdarskih zavodov, ponovno izvaja pomoč kmetom pri elektronskem izpolnjevanju in elektronski oddaji zbirnih vlog za leto 2021 v pisarnah na lokacijah JSKS.

Redni rok za oddajo vlog za enkrat ostaja 6. maj 2021.

Kljub navedenemu roku bo pod določenimi pogoji, v povezavi z zamejitvijo širjenja virusa SARSCoV-2 glede na določila 30. člena Uredbe o izvedbi ukrepov kmetijske politike, možno uveljavljati višjo silo ali izjemne okoliščine, če bo vloga oddana v roku za pozno predložitev zbirne vloge (zamudni rok).

Kmetijski svetovalci bodo kmete na vnos vlog naročali na krajevno običajen način. Na vnos zbirne vloge ne bodo sprejeli nikogar, s katerim ne bo predhodno dogovorjen čas vnosa.

Nadaljevanje kampanje se bo izvajalo z upoštevanjem preventivnih ukrepov za zmanjšanje možnosti okužbe s korona virusom COVID-19. Vlagatelji morajo upoštevati vsa splošna varnostna navodila:

  • na vnos pride le ena zdrava oseba brez prehladnih znakov,
  • točen prihod ob dogovorjenem terminu,
  • uporaba maske v notranjih prostorih,
  • umivanje in razkuževanje rok,
  • ustrezna varnostna razdalja,
  • zaželena je priprava točnega zneska za plačilo pomoči elektronskega izpolnjevanja vloge, ki se zaračunava po porabljenem času na pol ure (15,70 € do pol ure, 31,40 € do ene ure, 47,10 € do ure in pol, …) ter
  • druga specifična navodila na posamezni lokaciji, s katerimi vlagatelja seznani svetovalec v času naročanja.

Vlagatelje spominjamo, da morajo imeti v Registru kmetijskih gospodarstev (RKG) urejene podatke o GERK-ih ter druge podatke o kmetijskem gospodarstvu vsaj en dan pred vnosom zbirne vloge. Od 13. aprila so za urejanje GERK-ov in ostalih vsebin v RKG ponovno odprte tudi Upravne enote, kjer se je za sestanek prav tako treba predhodno naročiti po telefonu.   

Vse informacije o oddaji zbirne vloge za leto 2021 lahko najdete tudi na spletni strani KGZS v rubriki »Vse o zbirnih vlogah« (www.kgzs.si/zbirne-vloge).

Vse vlagatelje prosimo za potrpežljivost in ravnanje v skladu z varnostnimi navodili. Le tako bomo lahko uspešno zaključili vnos vlog, ne da bi ogrožali zdravje vlagateljev in kmetijskih svetovalcev.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Obvezna prijava 51. sejem Narava zdravje

20. 10. 2021 ob 09:00 - 23. 10. 2021 do 18:00

Gospodarsko razstavišče Ljubljana

Tudi letos vam Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z organizatorjem sejma Gospodarskim razstaviščem ponuja možnost cenejšega nastopa na sejmu Narava zdravje, ki bo letos od 20. do 23. oktobra 2021  na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri