Ponovno oddaja zbirne vloge prek JSKS

Ponovno oddaja zbirne vloge prek JSKS

JSKS, Kmetijske podpore  | 
Ponovno oddaja zbirne vloge prek JSKS

Nadaljevanje izvajanja pomoči pri oddaji zbirnih vlog za leto 2021 na lokacijah Javne službe kmetijskega svetovanja (JSKS)

Z 12. aprilom Javna služba kmetijskega svetovanja, ki deluje v okviru Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Kmetijsko gozdarskih zavodov, ponovno izvaja pomoč kmetom pri elektronskem izpolnjevanju in elektronski oddaji zbirnih vlog za leto 2021 v pisarnah na lokacijah JSKS.

Redni rok za oddajo vlog za enkrat ostaja 6. maj 2021.

Kljub navedenemu roku bo pod določenimi pogoji, v povezavi z zamejitvijo širjenja virusa SARSCoV-2 glede na določila 30. člena Uredbe o izvedbi ukrepov kmetijske politike, možno uveljavljati višjo silo ali izjemne okoliščine, če bo vloga oddana v roku za pozno predložitev zbirne vloge (zamudni rok).

Kmetijski svetovalci bodo kmete na vnos vlog naročali na krajevno običajen način. Na vnos zbirne vloge ne bodo sprejeli nikogar, s katerim ne bo predhodno dogovorjen čas vnosa.

Nadaljevanje kampanje se bo izvajalo z upoštevanjem preventivnih ukrepov za zmanjšanje možnosti okužbe s korona virusom COVID-19. Vlagatelji morajo upoštevati vsa splošna varnostna navodila:

  • na vnos pride le ena zdrava oseba brez prehladnih znakov,
  • točen prihod ob dogovorjenem terminu,
  • uporaba maske v notranjih prostorih,
  • umivanje in razkuževanje rok,
  • ustrezna varnostna razdalja,
  • zaželena je priprava točnega zneska za plačilo pomoči elektronskega izpolnjevanja vloge, ki se zaračunava po porabljenem času na pol ure (15,70 € do pol ure, 31,40 € do ene ure, 47,10 € do ure in pol, …) ter
  • druga specifična navodila na posamezni lokaciji, s katerimi vlagatelja seznani svetovalec v času naročanja.

Vlagatelje spominjamo, da morajo imeti v Registru kmetijskih gospodarstev (RKG) urejene podatke o GERK-ih ter druge podatke o kmetijskem gospodarstvu vsaj en dan pred vnosom zbirne vloge. Od 13. aprila so za urejanje GERK-ov in ostalih vsebin v RKG ponovno odprte tudi Upravne enote, kjer se je za sestanek prav tako treba predhodno naročiti po telefonu.   

Vse informacije o oddaji zbirne vloge za leto 2021 lahko najdete tudi na spletni strani KGZS v rubriki »Vse o zbirnih vlogah« (www.kgzs.si/zbirne-vloge).

Vse vlagatelje prosimo za potrpežljivost in ravnanje v skladu z varnostnimi navodili. Le tako bomo lahko uspešno zaključili vnos vlog, ne da bi ogrožali zdravje vlagateljev in kmetijskih svetovalcev.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.