Ponoven primer zavajajočega oglaševanja iz tujine

Ponoven primer zavajajočega oglaševanja iz tujine

Zbornica svetuje, Pravo  | 
Ponoven primer zavajajočega oglaševanja iz tujine

Bodite pozorni na drobni tisk pri teh ponudbah

Ključne besede: spletna prevara

Oglaševalska podjetja so pričela z vabljenjem k popravljanju oziroma sporočanju manjkajočih podatkov: po elektronski pošti se širi vabilo k sporočanju DDV številke, ker naj bi kmetiji ta informacija manjkala za potrebe določitve Evropske poslovne številke (t.i. European Business Number).

Pojasnjujemo, da gre za eno izmed podjetij, ki na zavajajoč, a že viden način, vabijo k podpisu večletne odplačne pogodbe. Kmet je ob prebiranju dopisa zaveden, da gre za brezplačno sporočanje oziroma spreminjanje že vpisanih podatkov v bazi podjetnikov. Kdor spregleda drobni tisk na dnu dokumenta, se s posredovanjem podatkov in podpisom zaveže k naročilu oglasa in tri letno objavo na portalu poslovnega imenika European Business Number (ali drugem imeniku s podobnim imenom) za 770 evrov na leto.

Če ste dokument podpisali in ste prejeli račun za oglaševanje, predlagamo, da ga takoj pisno zavrnete. V nekaterih primerih so oglaševalska podjetja kmetom pošiljala zadnja opozorila k plačilu, opomine in dokumente o izterjavi. Po naših podatkih in po izkušnjah prejemnikov takšne pošte iz Slovenije in tujine, oglaševalsko podjetje proti kmetom, ki ne plačajo računa, ne sproži sodnega postopka izterjave. Pri zavrnitvi računa vam lahko pomoč nudimo na KGZS.

Svetujemo, da pred podpisovanjem in izpolnjevanjem podatkov v dopisih vedno natančno preverite, kaj podpisujete in kaj to za vas pomeni.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja

30. 01. 2023 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.