Pomoč zaradi neugodnih vremenskih razmer v letu 2019

Pomoč zaradi neugodnih vremenskih razmer v letu 2019

Ekonomika in davki, Kmetijske podpore, Rastlinska pridelava, Gospodarjenje  | 
Pomoč zaradi neugodnih vremenskih razmer v letu 2019

Četrtega septembra je bil v Uradnem listu RS št. 118 objavljen Odlok o finančni pomoči zaradi izpada pridelka v primarni kmetijski proizvodnji zaradi neugodnih razmer v letu 2019. Odlok določa ukrep, vlagatelje, upravičence, pogoje, način izračuna in postopke dodelitve finančne pomoči.

Neugodne vremenske razmere so v letu 2019 v 53 občinah prizadele 1474 oškodovancev na skupaj 8080 hektarjih kmetijskih površin.

Do finančne pomoči je upravičena oseba, ki je oddala podpisan in datiran obrazec za prijavo škode »Obrazec 2.09: Ocena škode na kmetijskih kulturah« na pristojno občino in izpolnjuje pogoje odloka, za tiste kmetijske pridelke, za katere iz končne ocene škode sledi, da je njihova kmetijska proizvodnja v obdobju ugotavljanja posledic neugodnih vremenskih razmer manjša od običajne letne kmetijske proizvodnje za najmanj 30 %.

Morebitnii vlagatelji imajo samo še danes čas, da uredijo morebitne pomanjkljivosti, zaradi katerih ne bi izpolnjevali navedenih pogojev, kot so: odprtje transakcijskega računa, poravnava zapadlih obveznosti pri Finančni upravi RS (FURS), ureditev vpisa kmetijskega gospodarstva v RKG (odprava "errorjev") in podobno.

Več...

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.