Pomagajmo kmetiji, ki ji je požar uničil hlev

Pomagajmo kmetiji, ki ji je požar uničil hlev

Zbornica svetuje, Delo organov KGZS, Sporočila za javnost, Stališča in pripombe  | 
Pomagajmo kmetiji, ki ji je požar uničil hlev

Obsežen požar v Gojačah popolnoma uničil kmetijsko poslopje

Ključne besede: požar, kmetija Ličen, medsebojna pomoč, solidarnost

V petek, 3.  novembra ponoči, je obsežen požar na kmetiji Ličen v Gojačah v Vipavski dolini popolnoma uničil hlev. Ogenj je zajel okrog 500 kvadratnih metrov gospodarskega objekta, ob tem pa je pogorelo še 250 bal sena. Na srečo so rešili večino živali in strojev.

Praktično celotna gasilska služba občine Ajdovščina je pomagala pri gašenju obsežnega požara. Na delu je bilo 65 gasilcev. Poleg Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina so pomagali še prostovoljni gasilci iz Ajdovščine, Sela, Šmarij in Cola.

Družina Ličen  se priporoča, da bi jim po svojih močeh pomagali, da bi v najkrajšem času sanirali posledice požara na kmetiji, prekrili hlev za živali in nadaljevali z načrtovano prirejo krav dojilj. Vsem darovalcem in tistim, ki sočustvujete z njimi, bodo zelo hvaležni, saj nesreča nikoli ne počiva.

Pomoč se lahko nakaže na: 

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ajdovščina
Tovarniška 3 g, 5270 Ajdovščina
Številka transakcijskega računa: SI 56 04751-0000412446 (Nova KBM d.d.)
Namen plačila: Pomoč družini Ličen po požaru
Sklic: SI00 2425
Koda namena: CHAR

 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Čebele , Sadjarstvo

VAROVANJE PESTROSTI OPRAŠEVALCEV V SADOVNJAKIH

26. 09. 2023 ob 07:00

Štire

Vabimo vas na demonstracijski projekt SKLOP E – sadjarstvo in opraševanje, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.