Pokažimo solidarnost po največjem požaru v Sloveniji

Pokažimo solidarnost po največjem požaru v Sloveniji

Zbornica svetuje, Sporočila za javnost, Gospodarjenje  | 
Foto: Delo

Foto: Delo

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije z zaskrbljenostjo spremljamo posledice požara izrednih razsežnosti, ki se je pretekli teden razširil po goriškem Krasu. Naše strokovne službe na KGZS – Zavodu Nova Gorica spremljajo stanje in po potrebi pomagajo.

Ključne besede: požar, nesreča, solidarnost, pomoč, kmetijstvo

Kmetije, ki se ukvarjajo z živinorejo, zaenkrat niso utrpele izgub živali, z medsosedsko pomočjo pa so rešili težave z začasnimi vhlevitvami in preskrbo s krmo.

Ko bo požar dokončno pogašen, bodo strokovne službe KGZS – Zavoda Nova Gorica, kjer bo potrebno, sodelovale pri oceni škode v kmetijstvu, predvsem pa bodo kmetom nudili pomoč pri uveljavljanju odmikov pri izvajanju ukrepov skupne kmetijske politike.

Vsi, ki boste potrebovali pomoč lahko pokličete na telefonsko številko KGZS - Zavoda Nova Gorica: 05 33 51 200 ali pišete na e naslov: info@go.kgzs.si

Velik hvala civilni zaščiti in gasilcem, ki so s svojim delom obvarovali vse kmetije ter gospodarska poslopja, kar pomeni, da se je ohranila tudi večina krme. Na območju požara se namreč nahaja okoli 10 kmetij, ki se ukvarjajo z živinorejo, nekaj je tudi vinogradniških površin.

Vse, ki ste pripravljeni ponuditi pomoč: imate prostor v hlevu ali ste pripravljeni darovati krmo po požaru, lahko izpolnite obrazec, ki so ga pripravili na Zvezi slovenske podeželske mladine TUKAJ. Oziroma se javite na kontaktne številke KGZS - Zavoda Nova Gorica.

O nadaljnjih možnih načinih izkazovanja solidarnosti vas obvestimo.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Ekološko kmetijstvo , Živinoreja , Prireja mleka , Govedoreja , Drobnica ,

1. Seneni festival

25. 03. 2023 ob 10:00

BC Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo

Vabljeni na 1. Seneni festival, ki bo potekal v soboto, 25.3.2023, s pričetkom ob 10. uri, v BC Naklo. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.