Podeželska kulinarika, glasba in ples na Podeželju v mestu

Podeželska kulinarika, glasba in ples na Podeželju v mestu

Trženje in promocija  | 
Na tokratnem Podeželju v mestu so se predstavile Dobrote slovenskih kmetij

Na tokratnem Podeželju v mestu so se predstavile Dobrote slovenskih kmetij

Pa tudi o sreči in kaj pravi Srečko

Pravijo, da nikoli ne veš, kje te sreča čaka, a na Podeželju v mestu, ki je to soboto potekalo v Ljubljani, se nas je sreča držala. Kljub slabi vremenski napovedi smo imeli srečo in krasno sončno vreme. Vseh 40 razstavljavcev se je srečno pripeljalo in kljub jutranji gneči na Pogačarjevem trgu so stojnice ob osmih zažarele in vabile obiskovalce. Tudi z obiskovalci smo imeli srečo, z zanimanjem so kramljali, okušali in kupovali.

Z malce sreče smo med obiskovalci našli gospoda z imenom Srečko, ki živi v Ljubljani in je ljubitelj dobrot slovenskih kmetij.

"Z veseljem obiščem Podeželje v mestu in spoznavam dobrote našega podeželja tu, v osrčju naše prestolnice. Že tale krog, ki sem ga naredil, mi je omogočil ogled številnih dobrot - suhomesnati izdelki, bučno in oljčno olje, vino iz Jeruzalema, same najboljše stvari," je povedal in na vprašanje kaj mu pomeni znak kakovosti Dobrote slovenskih kmetij, odgovoril: "Pomeni mi veliko, če je na nekem izdelku tak znak. To pomeni, da so zadaj pridne roke, izročilo, kakovost s slovenskih kmetij. Cenim trdo delo kmetov in kupujem slovenske pridelke in izdelke. Cena ni pomembna, če veš, da je domače, pridelano na tradicionalne načine, okolju prijazno, brez nepotrebne kemije, ki le izboljša zunanji videz, naša telesa pa po nepotrebnem obremenjuje." Povedal je še, da po nakupih hodi s svojo embalažo, ki jo uporabi večkrat, nakup direktno od kmetov pa je tako ali tako najboljša izbira.

In srečo so imeli vsi, ki so uspeli kupiti sadni kruh gospe Cvetke Krabonja, ki ga je kmalu zmanjkalo. Zanj je Cvetka prejela 26 zlatih priznanj in 8 znakov kakovosti Dobrote slovenskih kmetij. Bo pa kruh možno kupiti na Ptuju med 18. in 20. majem, ko bo v Minoritskem samostanu potekala 29. državna razstava Dobrote slovenskih kmetij.

Sreča za vse pa je, da so se na Podeželju v mestu vrteli, peli in igrali člani Folklornega društva Groblje iz Domžal. Njihov ples ponazarja magično moč plesa, saj besedilo pesmi govori, da čim bolj se bodo sukali, tem boljša bo letina. Vse kaže, da bo letos dobra letina, še sreča!

Lepo vabljeni, da se ponovno srečamo na Podeželju v mestu. Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, 1. septembra 2018.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!