Podeželje v mestu polepšalo Koper

Podeželje v mestu polepšalo Koper

Sporočila za javnost, Trženje in promocija  | 
Podeželje v mestu polepšalo Koper

Nekaj manj kot 40 kmetij je predstavilo Koprčanom in turistom svoje pridelke in izdelke

Ključne besede: Podeželje v mestu

V soboto, 6. maja, je Koper ponovno zaživel. Po Pristaniški ulici, od tržnice do Taverne, je zadišalo po slovenskih dobrotah, saj je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenija v sodelovanju s Turistično organizacijo Koper ponovno pripravila, sedaj že tradicionalno Podeželje v mestu.  Nekaj manj kot 40 kmetij, ki so prišle s celotnega območja Slovenije, je predstavilo svoje pridelke in izdelke.

Tokratni sprehod po koprski promenadi je ponudil možnost za ogled, pokušino in nakup številnih krušnih, mlečnih in mesnih izdelkov, olj, vin, sokov, marmelad ter tudi sezonskega sadja in zelenjave. Zadovoljni so bili oboji. Tako kupci, med katerimi je bilo tudi že veliko turistov, kot tudi kmetije, ki se vedno rade vračajo v Koper. Še vreme je dobro služilo, čeprav smo vsi pričakovali le malo več toplega sonca, a so ga prekmalu prekrili tudi malce deževni oblaki. A je bilo dežja le za vzorec in ni pregnal obiskovalcev.

Svoj čar in navdušene gledalce pa imajo v Kopru tudi Stari prijatelji s Kicarja, ki so ponovno navdušili s svojim neumornim igranjem na ljudska glasbila. Tako je bil Koper po zaslugi Podeželja v mestu spet v objemu vonjev, okusov in zvokov podeželja, sobotno dopoldne na Pristaniški ulici pa pravo mesto za pokušino in doživetje podeželske kulinarike ter tradicionalnih dobrot.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Ekološko kmetijstvo , Živinoreja , Prireja mleka , Govedoreja , Drobnica ,

1. Seneni festival

25. 03. 2023 ob 10:00

BC Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo

Vabljeni na 1. Seneni festival, ki bo potekal v soboto, 25.3.2023, s pričetkom ob 10. uri, v BC Naklo. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.