Podeželje v mestu Ljubljana - vrtiljak okusov in doživetij

Podeželje v mestu Ljubljana - vrtiljak okusov in doživetij

Kmetijstvo in okolje, Zbornica svetuje, Trženje in promocija, Gospodarjenje  | 
Podeželje v mestu Ljubljana - vrtiljak okusov in doživetij

Vabljeni, da se predstavite na dogodku Podeželje v mestu Ljubljana, ki bo v sobota, 23. september 2023, med 8. in 14. uro, potekal na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. K sodelovanju vabimo vse, ki bi radi pridelke in izdelke svojih kmetij predstavili radovednim obiskovalcem Ljubljane, ki jih poleg odličnih izdelkov zanimajo tudi ljudje in zgodbe, ki stojijo za njimi.

Ključne besede: Podeželje v mestu, kmetijstvo, dogodki, hrana, Ljubljana, tržnica

Dogodki Podeželje v mestu so namenjeni promociji kmetijstva in zbliževanju podeželja z mestom in obratno. Na njih pa se dogaja še marsikaj zanimivega, poučnega, okusnega in prijetnega. Še posebej, kadar sta vreme in vzdušje ravno prava.

K sodelovanju na jesenskem dogodku vabimo vse, ki bi radi pridelke in izdelke svojih kmetij predstavili radovednim obiskovalcem, ki jih poleg odličnih izdelkov zanimajo tudi ljudje in zgodbe, ki stojijo za njimi. S svojo predstavitvijo boste pripomogli k zavedanju, da živeti trajnostno pomeni tudi podpreti lokalne pridelovalce, tako da kupujmo, kuhajmo in jejmo lokalno, sezonsko, domače in tradicionalno.

Družinam prijazen dogodek bo moderiran ter obogaten s kulturnim in kulinaričnim programom ter je namenjen druženju ob poučnih vsebinah. Tudi tokrat bo posebno mesto namenjeno predstavitvi kmetov in rokodelcev madžarske manjšine v Prekmurju.

Vabimo kmetije s  ponudbo kakovostnih pridelkov in izdelkov, posebej vabljeni nosilci priznanj Dobrote slovenskih kmetij ter različnih znakov kakovosti. Veseli bomo pobud pri soustvarjanju kulturnega programa, delavnic, prikaza dela na kmetiji, turističnih zanimivosti regij in podobno.

Ne odlašajte s prijavami, število prodajnih stojnic je omejeno. Prijavnina je 24,59 evra + ddv. Poravnate jo po prejemu položnice. Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca na strani www.kgzs.si/pvm/prijava .

V primeru dodatnih vprašanj nam lahko pišete na pr@kgzs.si ali pokličete 041 366 504.

Luštno bo. Lepo vabljeni, da sodelujete, raziščete in doživite utrip Podeželja v mestu Ljubljana!

Organizator dogodka je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Lisztovim inštitutom in Ljubljanskim parkiriščem in tržnico.

Nazaj

Prihajajoči dogodki