Podeželje v mestu Ljubljana se vrača - vabljeni k sodelovanju (prijave so zaključene)

Podeželje v mestu Ljubljana se vrača - vabljeni k sodelovanju (prijave so zaključene)

Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Foto: arhiv KGZS

Foto: arhiv KGZS

Podeželje v mestu se po dvoletnem premoru vrača s svojim poslanstvom zbliževanja podeželja z mestom in mesta s podeželjem. Poleg odlične ponudbe kmetij bo dogodek obogaten s kulturnim in kulinaričnim programom velikonočne tradicije slovenskega podeželja. Sodelujte in postanite opaženi na Podeželju v mestu!

Ključne besede: Podeželje v mestu, Ljubljana, kmetijstvo, kulinarika

Številni podeželski običaji so povezani z velikonočnim časom in prebujanjem narave. Takrat zaživi slovensko podeželje, zadiši po domači hrani in pride čas za Podeželje v mestu.

V soboto pred cvetno nedeljo - 1. april 2023, Ljubljana, Pogačarjev trg, med 8. in 14. uro.

K sodelovanju vabimo kmetije s ponudbo kakovostnih pridelkov in izdelkov. Lepo vabljeni vsi, ki bi se radi predstavili v središču Ljubljane. Veseli bomo pobud pri soustvarjanju kulturnega programa, delavnic, prikaza dela na kmetiji, turističnih zanimivosti regij in podobno.

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodek že vrsto let pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to kar zanima in ceni sodoben potrošnik.

Dogodek bo potekal v sodelovanju Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije z Ljubljanskimi parkirišči in tržnico ter Lisztovim inštitutom.

PRIJAVA:

Ne odlašajte s prijavami na dogodek, število prodajnih stojnic je omejeno.  Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca na strani www.kgzs.si/pvm/prijava do 15. marca 2023.

Zakup stojnice stane 24,59 evra + ddv. Poravnali ga boste po prejemu položnice.

Po prejemu in pregledu prijav vas bomo obvestili o možnostih sodelovanja.

V primeru dodatnih vprašanj lahko pišete na pr@kgzs.si ali kličete na kontaktno številko 041 366 504.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo

Prikaz in predavanja - kombinirane setve različnih vrst rastlin in novi tipi pridelave silaž kot krmne baze za prežvekovalce,

08. 04. 2024 ob 09:00

Gostilni Urška, Plitvica 10A, 9253 Apače

Vabimo vas na brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse s področja POLJEDELSTVA – KOMBINIRANE SETVE RAZLIČNIH VRST RASTLIN IN NOVI TIPI PRIDELAVE SILAŽ KOT KRMNE BAZE ZA PREŽVEKOVALCE,  ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, pod ukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.