Pobuda za vzpostavitev registra pridelovalcev

Pobuda za vzpostavitev registra pridelovalcev

Delo organov KGZS, Strokovni odbori, Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo, Rastlinska pridelava  | 
Pobuda za vzpostavitev registra pridelovalcev

10. seja strokovnega odbora za vrtnarstvo

Ključne besede: vrtnarstvo, register pridelovalcev

V decembru 2018 so se predstavniki pridelovalcev zelenjave sestali z ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandro Pivec. Udeleženci sestanka so ministrici predali tudi gradivo s predlogi, kako naj se reši nekatera vprašanja s področja pridelave zelenjave.

Dogovor na sestanku pri ministrici je bil, da se v okviru Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije izpelje širša razprava in pripravi poenoteno stališče do predlogov, ki so bili dani v gradivu na sestanku. S tem namenom se je 9. januarja 2018 sestal SO za vrtnarstvo v širši sestavi.

Predsednica SO za vrtnarstvo Jožica Bolčič je predstavila gradivo, ki je bilo izročeno ministrici in prisotne pozvala, da se opredelijo ali se strinjajo s predlogom, da se pri  pridelavi zelenjave vzpostavi evidenca pridelovalcev in v kakšni obliki naj bo.

V razpravi je bilo največ besed namenjenih trženju zelenjave in nepoštenih praksah, sledljivosti, proizvodnih cenah, nujnosti povezovanja in enotnega nastopa na trgu ter o vzpostavitvi registra pridelovalcev zelenjave.

Dogovorili so se, da se od MKGP zahteva pisni odgovor na predloge v gradivu. Poleg tega so poenotili stališča glede evidenc pridelovalcev zelenjave. Na upravni odbor KGZS bodo posredovali predlog, da podpre vzpostavitev registra pridelovalcev in zahteva od MKGP, da takoj pristopi k oblikovanju le-tega.

dr. Dušica Majer, strokovna tajnica odbora

dusica.majer@kgzs.si

 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Delo organov KGZS , Živinoreja , Rastlinska pridelava

Predhodna prijava Predstavitev resolucije in sprememb zemljiške politike

28. 05. 2019 ob 10:00

Dvorana Državnega sveta, Šubičeva 4, Lju...

Državni svet Republike Slovenije in Ministrstvo  za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabita na predstavitev resolucije  "Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021" in sprememb zemljiške politike, ki bo v torek, 28. maja, ob 10.00 v dvorani Državnega sveta na Šubičevi 4 v Ljubljani.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri