Otvoritev 32. festivala Dobrote slovenskih kmetij

Otvoritev 32. festivala Dobrote slovenskih kmetij

JSKS, Zbornica svetuje, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Otvoritev 32. festivala Dobrote slovenskih kmetij

Letos z nekoliko drugačnim imenom in brez razstave, se je danes v minoritskem samostanu na Ptuju začel že 32. festival Dobrote slovenskih kmetij. Festival, na katerega so na Ptuju zelo ponosni in upajo, da se njegova tradicija ohrani še naprej, je povedala županja mestne občine Ptuj Nuška Gajšek.

Ključne besede: Festival, Dobrote slovenskih kmetij, Ptuj, Minoritski samostan

Na uradni otvoritvi je udeležence festivala nagovoril predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Roman Žveglič, ki je poleg vloge Dobrot slovenskih kmetij pri razvoju in promociji slovenske hrane ter kmetijstva, izpostavil nov spletni portal Dobrote slovenskih kmetij. Ta je odziv na potrebe časa in odpira kmetijam nove prodajne možnosti povezovanja. »Najboljše je blizu!«

Sejem je odprl kmetijski minister dr. Jože Podgoršek, ki je v nagovoru izpostavil velik pomen tovrstnih dogodkov, ki slovensko podeželje in kmeta prikazujeta v svoji odličnosti in ponosu Slovenije. »Vedno sem ponosen na vse tiste, ki imajo ob prodaji izobešeno priznanje Dobrot; potrošnik to opazi in tudi zato kupi ta izdelek«. Dejal je, da gre za dogodek, ki pri ljudeh dviguje pozitiven odnos in spoštovanje  do podeželja ter spodbuja večje poseganje po lokalnih proizvodih. »Z dodajanjem vrednosti kmetijskim pridelkom nadgrajujemo vrednost in pomen kmetijstva ter spoštovanje dela, ki je povezan s tem.«

Na samostanskem dvorišču na stojnicah okrog 30 kmetij na prodaj ponuja pridelke in izdelke svojih kmetij, odvijale se bodo svečane podelitve priznanj najboljšim, v festivalskem šotoru pa potekale degustacije jedi.

Letos je festival v znamenju slovenske govedine. Lepo vabljeni!

Program festivala na povezavi TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.