Opozorilo vzorčnim kmetijam FADN

Opozorilo vzorčnim kmetijam FADN

FADN knjigovodstvo  | 
Opozorilo vzorčnim kmetijam FADN

Poročilo za leto 2017 je treba oddati najkasneje do 28. februarja 2018

Obveščamo vas, da je 28. februar 2018 skrajni rok za oddajo vseh 27 poročil (obrazcev) za leto 2017 za kmetije, ki ste se odločile, da vodite knjigovodstvo po metodologiji FADN in sodelujete v reprezentativnem vzorcu.

V vzorec ste bile povabljene s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in ste za sodelovanje podpisale pogodbo, v kateri je navedeno, da morate vsa poročila oddati najkasneje do navedenega roka. Obrazci vključujejo popisna lista, ki se pripravita ob začetku in zaključku leta in ju izpolnite skupaj s svojim svetovalcem, mesečna poročila, ki zajemajo denarna poročila in poročila o pridelkih, živini in delovni sili ter seznam za gibanje pridelkov in živine.

Poročila pošljete po e-pošti ali navadni pošti na računovodsko pisarno Kranj, če se vaša kmetija nahaja na območju kmetijsko gozdarskih zavodov Celje, Ljubljana, Kranj, Nova Gorica ali Novo mesto,  ali na računovodsko pisarno Ptuj, če se kmetija nahaja na območju kmetijsko gozdarskih zavodov Maribor, Murska Sobota ali Ptuj. Kar nekaj vzorčnih kmetij pa vnaša podatke direktno v aplikacijo FADN Evidenca.

Kmetije se prostovoljno odločite za vstop v reprezentativni vzorec, prav tako tudi za način beleženja podatkov (obrazci, MC Excel datoteka ali neposreden vnos v računalniško aplikacijo). Za sodelovanje v vzorcu ste nagrajeni; poleg rezultatov obdelav, ki vam lahko pomagajo pri analizi vašega poslovanja in pripravi načrtov za poslovanje v prihodnjem obdobju, vzorčne kmetije prejmete tudi denarno nagrado ali pa uporabite obdelave kot obliko poročila, če ste prejeli investicijska sredstva iz Programa razvoja podeželja in ste dolžni poročati o napredku vaše kmetije.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!